Vegan friendly koffiebars in Gent

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 11:21

Koffie is een universele liefde, maar voor vegans kan het soms lastig zijn om de perfecte plek te vinden die niet alleen geweldige koffie serveert, maar ook vegan-opties biedt. Gelukkig heeft Gent een scala aan koffiebars die aan deze criteria voldoen. Hier vind je een overzichtje. 

1. Clouds in My Coffee: 

Clouds in My Coffee staat bekend om zijn heerlijke koffie en heeft bovendien een aangenaam terras waar je van je drankje kunt genieten. Hoewel ze geen uitgebreide vegan lunchmenu's aanbieden, kun je hier vaak vegan taartjes vinden. Daarnaast bieden ze een assortiment plantaardige melk voor je koffie.

Adres: Dendermondsesteenweg 104, 9000 Gent

2. IzyCoffee

Met verschillende vestigingen in Gent, staat IzyCoffee bekend om zijn volledig vegan taartjes. Hoewel de standaardmelk niet plantaardig is, kun je altijd vragen om je koffie met een vegan alternatief te maken.
Adres Korenmarkt: Langemunt 2, 9000 Gent
Adres Verloren Kost: Jozef Plateaustraat 2, 9000 Gent

3. Julie's House

Julie's House is een schattige zaak in het hart van Gent, met een uitgebreid assortiment aan taartjes, waarvan er altijd een paar vegan opties zijn. Ze hebben ook een pastery shop in de buurt van het station.
Adres: Kraanlei 13 9000 Gent

4. Koffeine:

Deze specialty coffee bar in het centrum van Gent biedt plantaardige melk als optie voor je koffie, waardoor het een geweldige plek is voor vegan koffieliefhebbers.

Adres: Lange Kruisstraat 6, 9000 Gent

5. Nana Café: 

Net achter het station vind je Nana Café, een kleine zaak met heerlijke koffie en vegan opties in de taartjes. De perfecte plek voor een snelle vegan traktatie.
Adres: Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent

6. Or Coffee 

Or Coffee, gelegen aan het Zuid, is een geweldige plek om te werken en te genieten van specialty coffee. Ze verwelkomen veganisten met open armen.

Or Coffee: Sint-Pietersnieuwsstraat 26A 9000 Gent

Or Espresso Bar: Dok Noord 7 9000 Gent

7. Peaberry: 

Bij Peaberry kun je genieten van koffie met plantaardige melk en vaak hebben ze één of twee vegan taartopties om je smaakpapillen te verwennen.

Adres: Limburgstraat 24, 9000 Gent

8. Simon Says: 

Simon Says is een gezellige zaak met een speciale focus op vegan opties, waardoor het een must-visit is voor bewuste koffieliefhebbers.
Adres: Sluizeken 8, 9000 Gent

9. Take Five Espressobar

Bekend om zijn uitmuntende koffie, is Take Five Espressobar ideaal voor studenten van Campus Aula, maar heeft ook een grotere vestiging dichtbij De Krook, waardoor het een geweldige werkplek is.

Take Five Espresso: Volderstraat 10 9000 Gent

Take Fice Espressobar: Grote Huidevettershoek 10 9000 Gent

10. Bataia: 

Bataia is in de eerste plaats een fietsenwinkel maar het is zeker en vast meer dan dat. Het is een echte community van fietsers en zoals het goede wielrenners betaamt is lekkere koffie dan zeker een must. Naast gezelligheid vind je deze dus zeker en vast terug in Bataia. De ideale stop voor tijdens je coffeeride. 

Adres: Brusselsesteenweg 101, 9050 Gent

11. Bidon: 

Bidon is een fiets-geïnspireerde koffiezaak met vegan opties in hun taartjes. Perfect voor fietsliefhebbers en bewuste eters.

Of je nu op zoek bent naar een heerlijke kop koffie of een smakelijke vegan traktatie, deze koffiebars in Gent hebben voor elk wat wils. Geniet van je vegan koffie-avontuur in deze bruisende stad!

Adres: Bisdomkaai 25, 9000 Gent

Enjoy!

Liefs,

Kayla


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.