
De laatste lijn richting de koers van het jaar is ingezet! Volende week is het Parijs-Roubaix, elk jaar een van de grote doelen van het Lief. In de aanloop daarnaartoe staat alles thuis op scherp en in functie van de koers. Eten wordt afgewogen, pannenkoeken worden geband uit de koelkast en rusten betekend ook echt op de zetel liggen. Maar wielrenners blijven wielrenners en dus moeten er taartjes zijn! Want je kan nu eenmaal niet naar de koers kijken op zondag met een appel op je bord he? Daarom probeer ik tijdens het voorjaar zoveel mogelijk "gezondere" taartjes te maken. Dat wil zeggen, weinig vet, beperkt in suiker en vooral veel proteïne. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het ongelofelijk lekker moet zijn! En plantaardig natuurlijk ook ;). Zo ontstond deze heerlijke suikervrije yoghurtcake. Een goede dosis proteïnen, geen vet en ook geen suiker maar wel een hoop smaak. Ideaal voor na een training en heel gemakkelijk te gemaken!
Dit heb je nodig:
- 400 gr Alpro Go On
- 200 gr bloem
- 100 ml plantaardige melk
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl baking soda
- sap van 1 limoen
- agavesiroop ( naar eigen smaak afhankelijk van hoe zoet je het wil)
- zeste van een halve limoen
- 100 gr diepvries frambozen
- vanille aroma
- optioneel: kardemom en rozenwater
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar. Voeg vervolgens de yoghurt toe en daarna de melk en het vanille aroma. Mix tot een glad beslag. Doe er dan de kruiden en het limoen sap bij, samen met de zeste en de agavesiroop. Mix alles nog eens goed door elkaar. Vervolgens spatel je de frambozen eronder.
Leg een vel bakpapier in een cakevorm en stort hier het beslag in. Bak de cake 1 uur op 180°.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla
Reactie plaatsen
Reacties