
'T is koers! Ja hoor het openingsweekend is aangebroken en zo zijn we weer vertrokken voor een nieuw seizoen. Hier thuis is het voorjaar de meest drukke periode van het jaar. Stan is hooguit, alles bij elkaar opgeteld, een twee tot drietal weken thuis tot aan Parijs-Roubaix. Dat wil zeggen dat ik het lief vaker op tv zie dan in de zetel maar we hebben het er graag voor over. Want wie wordt er nu niet een klein beetje enthousiast van het wielervoorjaar? De mensen komen terug buiten, sfeer in de straten, de lente staat voor de deur en het is het perfecte excuus om languit in de zetel taartjes te eten.Want wie koers zegt, zegt taartjes. Daarom heb ik voor deze week zondag bakdag een "luie wijven" versie gemaakt van de heerlijke klassieke kersentaart. Je kan deze taart maken met verschillende soorten bodems, de ene al wat moeilijker dan de andere. Traditioneel maak je hem ook met banketbakkersroom maar die vervangen we hier door gewone pudding. Een taart die onfeilbaar is. Perfect om met de kindjes te maken, je lief te imponeren zonder het jezelf moeilijk te maken of voor als je nog snel een taart wilt voor bij de koers. Geniet ervan!
Dit heb je nodig ( voor 1 grote taart of 5 kleintjes):
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 zakje imperial pudding poeder
- 60 gr kristalsuiker
- 600 ml plantaardige melk
- 700 gr ontpitte kersen in sap
Zo maak je het:
Giet de kersen af maar hou het sap bij. Doe de helft van het sap in een kommetje op het vuur en breng aan de kook. Doe bij de andere helft van het kriekensap 2 eetlepels puddingpoeder en klop dit goed los. Wanneer het sap kookt doe je er de opgelost puddingpoeder bij. Laat dit even doorkoken en zet dan aan de kant. Doe vervolgens 500 ml plantaardige melk in een steelpan, samen met de suiker en breng dit aan de kook. In de rest va de melk los je het pudding poeder op, klop dit opnieuw goed los. Wanneer de melk kookt doe je er de overige melk bij. Roer dit goed door tot je een dikke pudding hebt, zet deze dan ook aan de kant. Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier. Leg hierin het bladerdeeg en prik gaatjes met een vork. Bedek de bodem met pudding en bedek deze dan weer met de kersen, vervolgens giet je hierover het sap. Je kan de taart zo bakken, of je kan er nog een vel bladerdeeg over leggen. Hiermee kan je doen wat je wilt, je kan er leuke figuren uitsnijden, slierten mee maken, volledig afdekken, aan jou de keuze!
Bak de taart 40 minuten op 180° tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Werk optioneel af met poedersuiker.
Tip: wil je die mooie glanzende schijn maar dan zonder eigeel? Gebruik een beetje plantaardige melk in de plaats!
Smakelijk!
Liefs,
Kayla
Reactie plaatsen
Reacties