Dubbel gekleurde vegan meringues

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:41

Deze feeëriek merengues zijn op basis van aquafaba en echt super gemakkelijk te maken. Aqufaba is het sap van kikkererwten. Wanneer je dus deze Chocolate chip cookies zou maken hou je zeker het vocht uit het blik bij want daar kan eindeloos veel mee doen. 

Deze luchtige zoetigheid is ideaal voor bij de koffie en je kan er heel creatief mee zijn. Ik maakte hier een combinatie van twee kleuren. Dit lijkt misschien moeilijk waar eigenlijk is het echt super simpel. Ik leg het je hier eventjes uit. Tag mij zeker in jullie creaties want ik ben heel benieuwd wat jullie er mee maken. 

Dit heb je nodig: 

- 100 ml aquafaba 

- 2 el citroensap

- 180 gr kristalsuiker 

- voedingskleurstof 

- vanille essence 

Zo maak je het: 

Doe de citroensap in een metalen of glazen kom ( geen plastic). Doe hierbij de aquafaba met de vanille essence en klop dit op tot dat je de structuur krijgt van opgeklopt eiwit ( dit duurt iets langer dan met gewoon eiwit). Voeg dan de suiker toe en klop weer verder op. Wanneer je piekjes kan zetten in het beslag is het klaar. 

Schep de helft uit de kom en zit dit apart. Doe een beetje kleurstof in de kom en klop weer verder. Doe dit ook met het andere deel van het beslag. 

Neem twee stukken plasticfolie en die elke kleurtje op een stukje folie. Rol dit op. Snijdt de onderkant van de "worstjes" af en steek deze naast elkaar in een spuitzak. 

Spuit mooie dotjes op een bakmat en laat deze eerst even 20 minuten drogen. Droog ze daarna voor minstens 2 uur af op 120°. Wanneer ze helemaal droog zijn is het klaar. 

Veel plezier. 

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.