Plantaardig gevulde chocolade paaseieren

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:42

Het is Pasen! Ja ik ben hier belachelijk enthousiast over want Pasen is mijn favoriete feestdag, op mijn verjaardag na dan. Voor heel deze Corona show was deze feestdag een grote familie bijeenkomst bij ons. Met zen allen bij opa genieten van de eerste warme lente dagen, gezellig bij kletsen en ongelimiteerd chocolade eten. Wat wil een mens nog meer? Helaas moeten we, net zoals iedereen, een minder uitgebreid feest geven maar dat wil niet zeggen dat we ons niet nog eens goed mogen laten gaan. Daarom heb ik speciaal voor mijn favoriete feestdag next level chocolade eieren gemaakt. Heerlijk gevulde met room en afgewerkt met je favoriete toppings. Niet alleen super lekker maar ook heel leuk om te maken en helemaal kidsproof. Let's go! 

Dit heb je nodig: 

- 200 gr pure chocolade 

- 100 gr alpro opkloproom 

- beetje citroensap

- 50 gr poedersuiker

- half zakje klopfix 

- 120 gram vegan crème fraîche ( Albert Heijn heeft haver fraîche van het huismerk, oatly heeft ook crème fraîche) 

- speculaas koekjes

Voor de toppings

- blauwe bessen 

- oreokoekjes

- mini marshmallows 

- pistachenoten 

Zo maak je het: 

Smelt de chocolade au bain marie en giet deze in silicone vorm, laat ze drogen en haal ze er vervolgens voorzicht uit. 

Doe in een kom een beetje citroensap en klop hierin de opkloproom stijf samen met de crème fraîche. Wanneer het stijf begint te worden voeg je de poedersuiker en de klopfix toe, klop verder tot dat je piekjes kan maken. 

Verkruimel de lotus koekjes en strooi deze in de chocolade vormpjes, vul deze dan met de room en werk af met je favoriete toppings. Ik gebruikte blauwe bessen, mini marshmallow die ik dipte in gemalen pistache nootjes en oreokoekjes. Laat je helemaal gaan. 

Geniet ervan.  

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.