Vegan pannenkoeken tiramisu taart

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:43

Deze taart maakte ik speciaal voor Stan toen hij na 2 weken koers weer terug thuis kwam. Zijn lievelingsdessert is tiramisu en pannenkoeken. Zo gezegd zo gedaan, toverde ik een taart met the best of both worlds op tafel. Op zich is de taart maken helemaal niet moeilijke want wie kan er geen pannenkoeken bakken? Je moet er wel een beetje tijd voor uitrekenen want deze taart bestaat uit 25 pannenkoeken die je allemaal een voor een moet bakken en besmeren maar geloof me het is het echt waard. Laat ons eerlijke zijn, deze taart is toch gewoon ongelofelijk cool?! Een dikke stappen pannenkoeken met mascarpone crème ertussen, mokka crème errond en afgewerkt met een beetje slagroom en cacaopoeder, beter gaat het echt niet worden jongens. 

Dit heb je nodig: 

voor de pannenkoeken: 

- 500 gr bloem 

- 500 ml plantaardige melk 

- 500 ml spuitwater

- 200 gr kristalsuiker

- 2 tl bakpoeder 

voor de mascarpone crème 

- 500 gr vegan mascarpone ( ik gebruikte deze van schlagfix die ik kocht bij veggie4u) 

- 150 gr alpro opkloproom 

- 30 ml amaretto 

- 50 gr poedersuiker 

- half zakje klopfix

voor de mokka crème 

- 100 gr plantaardige boter 

- 100 gr poedersuiker 

- mokka essence 

voor de topping: 

- 100 gr alpro opkloproom 

- 20 gr poedersuiker 

- cacaopoeder

- half zakje klopfix

Zo maak je het: 

De pannenkoeken: 

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar. Bak goudbruine pannenkoeken van het beslag. Ze moeten dun genoeg zijn dat je een mooie stapel kan maken maar ze mogen ook niet te dun zijn dat ze scheuren. 

Voor de mascarpone crème: 

Klop de room stijf met de klopfix en de poedersuiker. Wanneer je stijve piekjes hebt voeg je beetje per beetje de mascarpone toe. Mix tot je een glad geheel hebt. Voeg tot slot de amaretto toe. 

Voor de botercrème 

Klop de boter luchtig, wanneer hij wit is doe je er de poedersuiker bij. Als alles goed is opgenomen voeg je de mokka essence toe. 

Voor de topping: 

Klop de slagroom stijf met de klopfix en de poedersuiker. Doe het mengsel in een spuitzak en hou het cacaopoeder apart tot dat je de taart serveert. 

De assemblering: 

Wanneer alle pannenkoeken gebakken en afgekoeld zijn leg je ze op elkaar en snij je er de randjes af. De bedoeling is dat je een gelijkmatige stapel krijgt zonder dat er randjes tussen uitsteken. 

Besmeer vervolgens elke pannenkoeken afzonderlijk met een goede laag mascarpone crème. Wanneer dit klaar is besmeer je het geheel met een dikke laag mokka crème. Laat dit een uurtje of twee opstijven. Tot slot werk je het geheel af met dotjes slagroom. Net voor het serveren zeef je er de cacaopoeder over. 

Verbaas mensen met deze fantastische taart, maar vooral, geniet ervan! 

Liefs, 

Kayla 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.