Vegan cinnamon rolls

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:43

Ben ik de enige die altijd onder de indruk is van koken met gist of zijn jullie normaal? Ik vind gist echt een geweldig product, zo fascinerend hoe je deeg van een klein bolletje naar zo een grote luchtige bol kan gaan. Al moet ik toegeven dat het een tijdje duurde vooraleer ik me er aan waagde om meer te gaan bakken met gist. Ik had altijd het idee dat het moeilijk was en dat er van alles kon mislopen. Na een paar pogingen valt dat eigenlijk echt super goed mee en ben ik meer beginnen experimenteren met het geweldige product. 

Zo maakte ik deze cinnamon rolls die perfect zijn voor op zondag bakdag. Heerlijk zacht en luchtig met een volle kaneel smaak. Wie houdt er nu niet van. 

Dit heb je nodig: 

- 480 ml plantaardige melk 

- 7 gr instant gist 

- 200 gr plantaardige boter

- 50 gr kristalsuiker

- 690 gr bloem

- 100 gr bastardsuiker

- vanille aroma 

- kaneel 

- 100 gr bloemsuiker

- 3 el plantaardige melk 

Zo maak je het: 

Smelt 115 gr boter in een pannetje op het vuur. In een grote kom meng je de bloem met de kristalsuiker. Giet hierbij de melk en roer goed door, voeg daarna de gesmolten boter toe en roer alles opnieuw goed door. Doe hierbij de gist en meng alles nog eens goed. Dek de kom af met een propere handdoek en laat een uur rijzen op een warme plaats. Het deeg moet nu verdubbeld zijn. 

Verwarm de oven voor op 180° en besprenkel je werkblad met bloem. Rol het deeg uit over het werkblad. Besmeer het deeg met de overige boter en bestrooi het dan met de bastardsuiker en kaneel. Rol het deeg op en snijd het in gelijke stukken. 

Vet een springvorm in en plaats de stukken hierin. Dek deze af met een handdoek en laat ze nog eens 30 minuten rijzen. Bak ze daarna voor 25 minuten op 180°. 

Laat de cinnamon rolls afkoelen en maak ondertussen de frosting. Dit doe je door de poedersuiker te mengen met 3 eetlepels plantaardige melk en een beetje vanille aroma. Smeer de frosting uit op de rolletjes. 

Geniet ervan! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.