Vegan speculaas ijs zonder ijsmachine

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:43

Vegan ijs is alom tegenwoordig, zelfs grote merken zoals B&J en Magnum hebben verschillende soorten plantaardig ijs in hun assortiment. Daar word ik alleszins gelukkig van want wie houdt er nu niet van een lekker verfrissend ijsje op een warme zomerdag? Heerlijk vind ik dat. Alleen tot mijn grote spijt heeft Lotus nog geen vegan variant in zijn assortiment opgenomen en je zal het natuurlijk nooit anders zien maar juist zij hebben mijn lievelingsijs. Heerlijk vanille ijs met grote stukken speculaaspasta en crunchy stukjes speculaaskoekjes. Die doos is echt niet veilig met mij in de buurt. Problemen zijn er om op te lossen dus ik besloot gewoon om zelf te gaan experimenteren en dan maar op eigen houtje een vegan versie te maken. En of het gelukt is! Volgens mij is het moeilijk om deze van de originele te onderscheiden. Het beste van al, je hebt niet eens een ijsmachine nodig en slechts drie ingrediënten! 

Dit heb je nodig: 

- 1 brikje alpro opkloproom 

- 1 blik gecondenseerde kokosmelk 

- 3 el speculaaspasta 

- enkele speculaas koekjes 

- 1 tl kokosolie 

Zo maak je het: 

Klop de room op terwijl je de kokosmelk mengt met de speculaaspasta. Voeg aan dit mengsel de opgeklopte room toe en meng goed onder elkaar. Zet dit voor minstens 12 uur in de diepvries. 

Wanneer het ijs bevroren is schep je er een paar bolletjes uit. Deze kan je afwerken met een paar verkruimelde speculaas koekjes en eventueel een speculaassausje. Deze maak je heel gemakkelijk door 1 el speculaaspasta op te warmen in de magnetron met 1 tl kokosolie. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.