Leftover botercreme cookies

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:44

Onlangs maakte ik deze Vanille cupcakes met dubbele Italiaanse botercrème. Ik had nog wat botercrème over en vond het zonde om deze weg te gooien. Daarom besloot ik om er wat meer te doen. Na wat rond neuzen op pinterest, natuurlijk waar anders, vond ik al snel heel wat mogelijkheden. Zo kan je er perfect cake pops mee maken (Vegan cake pops) maar ik koos voor deze heerlijke cookies. 

Een recept hiervoor geven is niet zo simpel omdat het afhangt van hoeveel botercreme je over hebt. Ik geef daarom hier de hoeveelheden mee die ik gebruikte afhankelijk van mijn overschot. Het is belangrijk dat het deeg schepbaar is. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, zo heb je ook allemaal gelijke rondjes. Wanneer je het deeg makkelijk kan scheppen is het goed, is het te vast doe er dan wat extra olie bij, is het te lopend doe er dan wat extra bloem bij. 

Dit heb je nodig: 

- 100 gr botercrème 

- 130 gr bloem 

- 1 tl bakpoeder 

- 60 ml zonnebloem olie 

- optioneel chocolat chip

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180° en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed onder elkaar. Schep gelijke bolletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze gelijkmatig plat met de onderkant van een glas. Bak ze vervolgens af voor 15 minuten op 180°. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.