Vegan rocky road

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:45

Remember de No bake speculaas millionaires shortbread ? Daar kwamen toen zoveel leuke reacties op. Best ook wel terecht want ze waren ongelofelijk lekker. Het verhaal van deze rocky roads is ongeveer hetzelfde als dat van het shortbread. Ik kwam een pakje tegen in de Albert Heijn ( ze liggen daar trouwens naast elkaar ;) ) en was direct weer helemaal verkocht. Zeker toen het na enig opzoekingswerk ook nog eens super simpel bleek te zijn. Kort samengevat kan je rocky roads beschouwen als chocolade fudge met alles waar je van houdt. Hoe fantastisch is dat? Ik geef jullie hier mijn recept maar varieer gerust met alles wat je lekker vindt en laat het mij zeker weten. Ik ben benieuwd! 

Dit heb je nodig: 

- 100 gr pure chocolade 

- 100 gr vegan melk chocolade ( je kan ook 200 gr pure chocolade gebruiken)

- 100 gr speculaas koekjes 

- 50 gr vegan marshmallows 

- 60 gr plantaardige boter 

- 20 gr gepofte rijst of popcorn 

- snufje zeezout 

Zo maak je het: 

Smelt de boter in een kommetje en doe er daarna de chocolade bij. Verkruimel de speculaaskoekjes en doe hierbij de marshmallows en de gepofte rijst of popcorn ( ik maakte deze zelf maar je kan er ook gebruiken uit een zakje). Giet de helft van het boter-chocolade mengsel bij in de kom met al het lekkers. Doe er een snuifje zeezout bij en meng alles goed door elkaar. 

In een bakvorm ( of plastic doos) leg je een vel bakpapier. Stort hier het mengsel in en druk goed aan. Giet dan de andere helft van het boter-chocolade mengsel erover.

Laat minstens 3 uur in de koelkast staan. Snijd het geheel in mooie stukjes. 

Geniet van dit super simpel maar heerlijke koekje. 

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.