Vegan vanille cupcakes met russische botercreme

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 10:45

Cupcakes zijn fantastisch om te experimenteren met botercrème. Ideaal om een overschotje op te werken of eens iets nieuws te proberen. Ondertussen heb ik dan ook al een hele reeks aan botercrèmes geprobeerd. Deze keer waagde ik mij aan een Russische versie. Het verschil met andere crèmes is dat deze op basis van gecondenseerde (kokos)melk is. Hierdoor is het een stevige botercrème, ideaal om te gebruiken voor de Russische spuittechniek. Hierbij gebruik je speciale spuitmondjes zodat je de mooiste bloemetjes kan maken. Het heeft me een paar keer geduurd vooraleer ik zowel de crème als de techniek onder de knie had, maar eens je ermee weg bent kan je de mooiste dingen maken. 

Dit heb je nodig: 

Voor de cupcakes: 

- 200 ml plantaardige melk

- 200 gr bloem

- 1 tl baking soda

- 1 tl bakpoeder

- 2 tl apple cider azijn

- snuf zout

- 150 gr suiker

- 80 ml neutrale olie

- vanille aroma

Voor de botercrème: 

- 1 blik gecondenseerde kokosmelk 

- 500 gr plantaardige boter 

- aroma ( vanille, orange, amandel,...) 

Zo maak je het: 

Begin met de cupcakes. Meng hiervoor eerst alle droge ingrediënten samen. Giet er vervolgens de melk bij en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de olie en het vanille aroma toe. Tot slot doe je er nog de appel cider bij en meng je alles nog eens goed onder elkaar. Verdeel het beslag in cupcake vormpjes en bak 25 minuten op 180°. 

Voor de frosting klop je eerst de boter luchtig. Wanneer deze een witte kleur heeft is het goed. Doe er dan de gecondenseerde kokosmelk bij en klop weer verder. Doe er tot slot het aroma bij en eventueel een kleurtje. Doe de botercrème in een spuitzak en leef je uit 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.