Vegan Halloween cupcakes met chocolade decoratie

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:46

Ook al lijkt het nog maar een paar weken geleden dat de zomervakantie er weer op zat toch zijn we alweer Halloween. Tijd voor een lange periode met veel eten en het liefst van al met veel zoetigheid. Om heel eerlijk is Halloween een feestdag dat ik altijd een beetje vergeet en waarvan ik nooit echt begrepen heb wat de bedoeling ervan is. Toch merk ik dat er de laatste jaren meer en meer gedaan wordt rond het thema dus waagde ik me ook maar aan een receptje. Ten slotte is elke reden die we kunnen gebruiken om extra taart te maken een goede reden, niet? 

Dit heb je nodig: 

Voor de cupcakes: 

- 200 ml plantaardige melk 

- 200 gr bloem 

- 1 tl baking soda 

- 1 tl bakpoeder

- 2 tl appel cider azijn

- 150 gr suiker

- 80 ml neutrale olie 

- vanille aroma 

Voor de botercreme: 

- 140 ml aquafaba 

- 200 gr kristalsuiker

- 100 gr plantaardige boter 

- sinaasappel essence ( kan je ook vervangen door een ander aroma) 

Voor de chocolade decoraties:

- 80 gr chocolade 

Zo maak je het: 

Begin met de frosting. In een pannetje doe je de aquafaba samen met de kristalsuiker en laat deze oplossen. Wanneer de suiker volledig weg is laat je het mengsel afkoelen. 

Begin daarna aan de cupcakes.  Verwarm de oven voor op 180 ° graden terwijl je het beslag maakt. Meng hiervoor de droge ingrediënten met elkaar. Voeg daarna de melk en de vanille toe en klop alles goed door. Giet er de olie bij en tot slot ook het appel azijn. Meng alles goed en schep in cupcake vormpjes. Bak de cakjes 30 minuten op 180°. 

Haal de aquafaba uit de koelkast en klop deze op tot een merengue. Wanneer je piekjes kan maken voeg je er blokje per blokje de boter aan toe. Breng op smaak met een aroma naar keuze. Je kan eventueel ook kleurtjes toevoegen. Wil je net zoals ik hier deed dubbel gekleurde frosting, verdeel de botercreme dan in twee verschillende kommetjes. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je de frosting er gaat op doen. 

Voor de chocolade decoraties smelt je 2/3 van de chocolade au bain marie. Vervolgens haal de kom uit het water en voeg je het resterende deel van de chocolade toe. Wanneer deze gesmolten is doe je de chocolade in een spuitzak. Maak hiermee je gewenste chocolade versiering. Laat ze goed drogen, het liefst van al maak je ze een dag op voorhand. 

Tip: Je kan het best een sjabloon gebruiken voor je chocolade. Print je gewenste versiering af van het internet en kalkeer deze over op een stuk bakpapier. Draai het papier om en volg de lijnen met chocolade. 

Tip: wil je dubbel gekleurde frosting? Doe je botercreme dan in een stuk plastic folie en steek de 2 kleurtjes op die manier samen in een spuitzak. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.