Vegan Wortelcake met notenvrije cream cheese frosting

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 10:15

Vegan Wortelcake met notenvrije cream cheese frosting

Bij Kind-a-HealthyLife zijn we toegewijd aan het bevorderen van gezonde eetgewoonten, maar we geloven ook in het plezier van lekker eten! Vandaag nemen we je mee op een smakelijke reis naar de wereld van veganistische lekkernijen met ons recept voor een onweerstaanbare vegan wortelcake en notenvrije cream cheese frosting.

Ingrediënten

Voor de Vegan Wortelcake:

  • 310 g bloem
  • 70 g kokos- of amandelmeel
  • 3 tbs bakpoeder
  • 1/2 tbs baking soda
  • 2 tbs kaneel
  • 2 tbs koekkruiden (of 1 tbs gember, 1/4 tbs nootmuskaat, 1/4 tbs kruidnagel)
  • 1/2 tl zout
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g lichtbruine suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 240 ml plantaardige melk
  • 150 g geraspte wortelen
  • 1 tl appelazijn
  • 2 tbs vanille-extract
  • 70 g noten (optioneel)

Voor de Notenvrije Cream Cheese Frosting:

  • 1 blikje kokosmelk (gekoeld)
  • 150 g Violife Creamy (of andere vegan cream cheese)
  • 2 el poedersuiker
  • 1 el ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Rasp de wortelen en knijp het overtollige vocht eruit.

  2. Meng de appelazijn en het vanille-extract in de plantaardige melk en zet dit opzij.

  3. In een grote kom, meng de bloem, kokos- of amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, koekkruiden (of de specerijen zoals aangegeven), zout, kristalsuiker en lichtbruine suiker.

  4. Voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.

  5. Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en meng alles tot een glad beslag. Voeg vervolgens de geraspte wortelen toe en de noten als je die gebruikt. Roer goed door.

  6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak de cake gedurende 40-45 minuten op 175°C, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je die in het midden steekt.

  7. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de frosting aanbrengt.

Voor de Cream Cheese Frosting:

  1. Schep het dikke gedeelte van de gekoelde kokosmelk uit het blik. Het kokoswater kun je voor andere doeleinden gebruiken.

  2. Klop het dikke kokosmelkgedeelte samen met de vegan cream cheese, poedersuiker en ahornsiroop tot een gladde, romige frosting.

  3. Smeer de frosting royaal over de afgekoelde wortelcake en laat het geheel nog even opstijven in de koelkast.

Nu ben je klaar om te genieten van deze heerlijke vegan wortelcake met notenvrije cream cheese frosting. Een traktatie voor jong en oud! Eet smakelijk en blijf gezond genieten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.