Sweets

Suikervrije yoghurtcake met framboos

De laatste lijn richting de koers van het jaar is ingezet! Volende week is het Parijs-Roubaix, elk jaar een van de grote doelen van het Lief. In de aanloop daarnaartoe staat alles thuis op scherp en in functie van de koers. Eten wordt afgewogen, pannenkoeken worden geband uit de koelkast en rusten betekend ook echt op de zetel liggen. Maar wielrenners blijven wielrenners en dus moeten er taartjes zijn! Want je kan nu eenmaal niet naar de koers kijken op zondag met een appel op je bord he? Daarom probeer ik tijdens het voorjaar zoveel mogelijk "gezondere" taartjes te maken. Dat wil zeggen, weinig vet, beperkt in suiker en vooral veel proteïne. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het ongelofelijk lekker moet zijn! En plantaardig natuurlijk ook ;). Zo ontstond deze heerlijke suikervrije yoghurtcake. Een goede dosis proteïnen, geen vet en ook geen suiker maar wel een hoop smaak. Ideaal voor na een training en heel gemakkelijk te gemaken! 

Lees meer »

Chocolade cupcakes met Duitse (vegan) botercreme

Ondertussen weten jullie al lang dat ik een grote fan ven van cupcakes. Je vindt hier al een hele hoop recepten, zowel voor verschillende soorten cakjes als botercreme. Vandaag komt daar nog eens een variant bij. Want naast de bekende Italiaanse en Zwitserse botercreme zijn er nog verschillende soorten. Zo heb je nog de Amerikaanse, Hollandse of Franse botercrème. Maar in dit artikel vind je nog een heel andere variant, namelijk de Duitse botercrème!  Waar er in de Zwitserse en Italiaanse crème merengue gebruikt wordt, is de Duitse variant op basis van banketbakkersroom. Hierdoor krijg je een botercrème die heerlijk vol is smaak maar niet super zwaar is om te eten. Ik gebruik de Duitse versie heel vaak wanneer ik een beetje banketbakkersroom over heb van bijvoorbeeld een taart te maken. Lekker makkelijk om te maken en er is altijd plaats voor een cupcake, toch? 

Lees meer »

"Luie wijven" kersentaart

'T is koers! Ja hoor het openingsweekend is aangebroken en zo zijn we weer vertrokken voor een nieuw seizoen. Hier thuis is het voorjaar de meest drukke periode van het jaar. Stan is hooguit, alles bij elkaar opgeteld, een twee tot drietal weken thuis tot aan Parijs-Roubaix. Dat wil zeggen dat ik het lief vaker op tv zie dan in de zetel maar we hebben het er graag voor over. Want wie wordt er nu niet een klein beetje enthousiast van het wielervoorjaar? De mensen komen terug buiten, sfeer in de straten, de lente staat voor de deur en het is het perfecte excuus om languit in de zetel taartjes te eten.Want wie koers zegt, zegt taartjes. Daarom heb ik voor deze week zondag bakdag een "luie wijven" versie gemaakt van de heerlijke klassieke kersentaart. Je kan deze taart maken met verschillende soorten bodems, de ene al wat moeilijker dan de andere. Traditioneel maak je hem ook met banketbakkersroom maar die vervangen we hier door gewone pudding. Een taart die onfeilbaar is. Perfect om met de kindjes te maken, je lief te imponeren zonder het jezelf moeilijk te maken of voor als je nog snel een taart wilt voor bij de koers. Geniet ervan! 

Lees meer »

Vegan vanille cupcakes met russische botercreme

Cupcakes zijn fantastisch om te experimenteren met botercrème. Ideaal om een overschotje op te werken of eens iets nieuws te proberen. Ondertussen heb ik dan ook al een hele reeks aan botercrèmes geprobeerd. Deze keer waagde ik mij aan een Russische versie. Het verschil met andere crèmes is dat deze op basis van gecondenseerde (kokos)melk is. Hierdoor is het een stevige botercrème, ideaal om te gebruiken voor de Russische spuittechniek. Hierbij gebruik je speciale spuitmondjes zodat je de mooiste bloemetjes kan maken. Het heeft me een paar keer geduurd vooraleer ik zowel de crème als de techniek onder de knie had, maar eens je ermee weg bent kan je de mooiste dingen maken. 

Lees meer »

Kumquats chocoladetaart

Deze chocoladetaart met kumquats is echt ongelofelijk lekker. Zelfs Stan, die helemaal geen chocoladefan is, kon niet stoppen  met ervan te eten. Het is een echt smaakexplosie in je mond. Het begint met een heel erg warm en vol chocoladegevoel en daarna komt het zurige van de kumquats erdoor om af te sluiten met een licht pikante tinteling op je tong van het chilipoeder. Echt een aanrader. 

Lees meer »

Vegan brownies

Met deze vegan brownies heb ik al menig criticus hun mening laten herzien. Ze zijn dan ook echt ongelofelijk lekker en heel erg verslavend. Zo zacht en smeuïg en vol van chocoladesmaak afgewerkt met een beetje zeezout. Heel gevaarlijk om allemaal in een keer op te eten. 

Lees meer »

Baileys chocolade taart

Deze zomer behaalden twee vrienden uit mijn vriendengroep hun diploma en dat was een heel goede reden voor een feestje. Vier jaar zwoegen en zweten kan natuurlijk niet gevierd worden zonder taart. En wat is er beter dan taart met een beetje alcohol in? Kwestie van de studentenjaren goed af te sluiten. Chocolade en Baileys, de ideale combinatie als je het mij vraagt! 

Lees meer »

Vegan Halloween cupcakes met chocolade decoratie

Ook al lijkt het nog maar een paar weken geleden dat de zomervakantie er weer op zat toch zijn we alweer Halloween. Tijd voor een lange periode met veel eten en het liefst van al met veel zoetigheid. Om heel eerlijk is Halloween een feestdag dat ik altijd een beetje vergeet en waarvan ik nooit echt begrepen heb wat de bedoeling ervan is. Toch merk ik dat er de laatste jaren meer en meer gedaan wordt rond het thema dus waagde ik me ook maar aan een receptje. Ten slotte is elke reden die we kunnen gebruiken om extra taart te maken een goede reden, niet? 

Lees meer »

Vegan rijsttaart

Het is eindelijk zo ver, een van de mooiste voorjaarskoersen mag eindelijk gereden worden. De kasseien zijn er klaar voor en de supporters zijn na lange tijd noodzakelijke afwezigheid weer op post .Het lijkt bijna alsof we geen editie gemist hebben en alles weer wordt zoals van ouds. Alleen het weer laat het dit jaar afweten, gezien de tijd van het jaar volkomen normaal natuurlijk maar ik had het liever anders gezien. Als je het niet zou weten je zou denken dat je naar de eerste cross van het seizoen kijkt in plaats van naar de Hell van het Noorden. Maar weer of geen weer, wij staan langs de kant van de weg, de ziel uit ons lijf te schreeuwen. Iets met tradities weet je wel. Want koers dat ademt nostalgie en traditie. Koers dat is taartjes eten bij oma en opa op zondag, met nonkels die halverwege de middag moeten verzamelen in de living voor de finish, papa's die al snurkend in slaap vallen en op het perfect getimde moment wakker schieten. 

Lees meer »

Vegan rocky road

Remember de No bake speculaas millionaires shortbread ? Daar kwamen toen zoveel leuke reacties op. Best ook wel terecht want ze waren ongelofelijk lekker. Het verhaal van deze rocky roads is ongeveer hetzelfde als dat van het shortbread. Ik kwam een pakje tegen in de Albert Heijn ( ze liggen daar trouwens naast elkaar ;) ) en was direct weer helemaal verkocht. Zeker toen het na enig opzoekingswerk ook nog eens super simpel bleek te zijn. Kort samengevat kan je rocky roads beschouwen als chocolade fudge met alles waar je van houdt. Hoe fantastisch is dat? Ik geef jullie hier mijn recept maar varieer gerust met alles wat je lekker vindt en laat het mij zeker weten. Ik ben benieuwd! 

Lees meer »

Leftover cake dessert

Iedereen die al eens een taart gebakken heeft kent het wel. Je snijd de bovenkant eraf zodat je een mooi, egale bovenkant hebt, maar wat doe je dan met dat lekkere stuk cake? Je kan het natuurlijk altijd zelf, tussen het bakken door, opeten maar je kan er ook een ongelofelijk lekker dessert van maken. Zo ontstond dit ongelofelijk simpel maar vooral lekker dessert. Je hebt geen speciale dingen nodig en je kan eindeloos variëren. 

Lees meer »

Gebakken vegan appel cheesecake met karamel

Cheesecake, kan dat vegan? Absoluut wel! Er zijn een hele hoop soorten cheesecake en ik heb ook al heel wat varianten gemaakt. Wat ik nog niet had in het assortiment was een traditionele gebakken cheesecake. Zo dus dook ik mijn keuken in om te experimenteren. Ik maakte een gezonde versie met tofu ( die komt nog online, hou zeker de socials in de gaten ;) ) maar natuurlijk ook een klassieke versie met boter en suiker. Het heeft me een keer of drie geduurd vooraleer de taart echt gelukt was maar nu is hij echt on point. Geniet van deze luxeuze, vegan cheesecake. 

Lees meer »