Vegan tiramisu overnight oats

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:28

Tiramisu is een van Stan zijn favorieten desserts maar nu met het wielervoorjaar in het vooruitzicht is er niet veel ruimte voor veel desserts. Daarom ging ik opzoek naar een gezonder alternatief. Zelf ben ik een hele grote fan van desserts als ontbijt. Als je hier even rondkijkt had je dat misschien zelf al wel bedacht.  Tiramisu als ontbijt leek mij ook niet slecht dus ik dook de keuken in om de perfecte match tussen onze wensen te zoeken en die vond ik! Helemaal glutenvrij, vol met proteïnen, beperkt in suiker en natuurlijk heerlijk plantaardig. Het perfecte ontbijt als je het mij vraagt. 

Dit heb je nodig ( voor 3 potjes): 

- 180 gr (glutenvrije) havermout 

- 100 ml koffie 

- 2 blokjes pure chocolade 

- vanille essence 

- 100 gr silken tofu 

- 100 gr plantaardige kwark 

- 3 el agave siroop 

- 1 el amandelpasta 

- pure cacaopoeder

Zo maak je het: 

Doe de koffie in een diepe kom of doos. Laat hierin de chocolade smelten en klop deze goed door. Doe hierbij de havermout en laat een nacht in de koelkast staan. 

In een blender mix je de tofu met de kwark, de amandelpasta, de agave en de vanille. Doe dit in een potje en laat het ook een nacht in de koelkast staan. 

's Ochtends haal je de potjes uit de koelkast en vul je een kommetje met de verschillende laagjes. Werk af met een laagje pure cacaopoeder. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.