Tofu smoothie bowl met mango

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:29

Deze smoothiebowl is perfect voor een kickassstart of the day. Een echte vitamine bom met extra veel proteine door de tofu. Deze proef je trouwens nauwelijks en geeft de smoothie een dikkere consistentie waardoor hij heel goed te lepelen is. Persoonlijk hou ik ervan om mijn smoothie te kunnen lepelen maar voor zij die niet zo traag op gang komen als mij 's ochtends kunnen hem verdunnen met een beetje extra plantjes melk om zo onmiddellijk aan de dag te beginnen. 

Wanneer ik een smoothie maak probeer ik er altijd op te letten om er niet alleen fruit in te steken maar zeker ook enkele stukken groente. Zo heb je weer een extra portie vitaminen binnen. Met de toppings varieer ik naar hartelust. Al zit er wel standaard een koolhydraatbron bij zoals muesli of gepofte tarwe. Dit combineer ik dan meestal met wat fruit, een zaden soort en wat nootjes. Echte de perfecte manier om aan je dag te beginnen. Alles wat je nodig hebt in no time. 

Dit heb je nodig: 

- 100 gr tofu 

- 250 ml plantaardige melk 

- 400 gr mango 

- handjevol spinazie 

- 2 el agavesiroop 

- sap van een halve citroen 

- vanille essence 

toppings: 

- muesli 

- lijnzaad 

- pistache noten 

- frambozen 

Zo maak je het: 

Doe alle ingrediënten (behalve deze voor de toppings) in een blender. Mix tot een glad geheel. Je kan zelf de gewenste consistentie kiezen door meer of minder plantaardige melk toe te voegen. 

Giet de smoothie in een kom en werk af met de toppings. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.