Kurkuma porridge met gebakken sinaasappel en tijm

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:29

Porridge komt hier heel vaak op tafel. Het perfecte ontbijt als je het mij vraagt. Gezond, lekker en gemakkelijk, ideaal! Het liefst van al doe ik er een hoop kruiden bij om mijn dag met een kick start te beginnen. Gecombineerd met een beetje fruit heb je elke ochtend een compleet ander ontbijt. Meestal mix ik mijn fruit met de melk en kook ik de kruiden dan mee. Deze keer gooide ik het over een andere boeg. Ik maakte het fruit en de porridge apart en deed maar alles  bij elkaar voor het serveren. De sinaasappel werd eerst gebakken met rozemarijn en tijm terwijl de porridge stond te pruttelen met een hoop kruiden. Benieuwd welke? Lees dan snel verder! 

Dit heb je nodig: 

- 60 gr havermout 

- 200 ml plantaardige melk 

- kurkuma poeder

- kaneel 

- kokosbloesemsuiker 

- vanille essence 

- sinaasappelpoeder ( optioneel) 

- 1 sinaasappel

- 2 el agavesiroop 

- verse tijm 

- verse rozemarijn 

- kardemom 

- 1 tl kokosolie 

- 4 el plantaardige yoghurt 

Zo maak je het: 

Schil de appelsienen en snijd er dunne schijfjes van . Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de schijfjes appelsien samen met de rozemarijn en tijm. Strooi over de appelsienen een beetje kardemom en kraameliseer dan met de agavesiroop. 

Warm de melk op in een pan samen met de vanille essence. Meng eerst in een kom apart de havermout met de kurkuma, het kokosbloesemsuiker en de kaneel. Voeg dit mengsel bij de melk en laat op een klein vuurtje de havermout het melk opnemen. Roer goed door en laat op een laag vuurtje verder pruttelen.

Leg de stukjes appelsien tegen de zijkant van de bokaal en vul deze dan met de havermout. Serveer met nog twee lepels plantaardige yoghurt en werk af met een klein stukje appelsien. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.