Ontbijt

Gezonde vegan wortelpannenkoeken

Verborgen groentjes, ik hou ervan. Het gebeurd heel vaak dat ik in desserts groenten verwerk, lekker creatief en gezond. Brownies met courgette of aubergine, wafels met prei, je vindt het hier allemaal terug. Zo ook deze pannenkoeken met wortel. 

Lees meer »

Apple crumble met pindakaas

Een heerlijk gezond en simpel ontbijt gerecht deze appel crumble. Lekker krokante havermout met zachte appeltjes. De perfecte afwisseling voor de dagelijkse portie porridge of  de super populaire baked oats. Je kan deze perfect de dag voordien maken en in de ochtend gewoon in de oven schuiven. Lekker gemakkelijk en tijd besparend. 

Lees meer »

Baked carrot cake oats

De dag starten met dessert, dat is wat ik het liefste doe. Dus bij deze een gemakkelijk recept om je dag te beginnen met een heerlijke wortelcake. Helemaal glutenvrij, plantaardig en gezond. Je kan deze gemakkelijk een dag op voorhand maken zodat je hem 's ochtends alleen nog maar hoeft te bakken, zo ka je optimaal genieten. 

Lees meer »

Rabarber crumble

Het is rabarber tijd en wat hou ik van dit product! De ideale balans tussen zoet en zuur met eindeloze mogelijkheden. Ik zou het de hele dag door kunnen eten. En dan doen we dat toch gewoon? Deze crumble is ideaal zowel als ontbijt of als snack. Heerlijk krokant met zachte stukjes rabarber. Hier word je spontaan gelukkig van. Je kan het perfect een paar dagen op voorhand maken en bakken wanneer je het wilt eten of je kan het ook op voorhand al bakken, dan blijft het wel minder krokant maar zeker even lekker. 

Lees meer »

Havermout ontbijt Bounty style met bloemkool

Deze havermout is Stan zijn nieuwe favoriet na een lange duurtraining. Het vult enorm goed, ideaal na zo een zware fysieke inspanning. Maar het is ook nog eens een heel gezond gerechtje. De kokosmelk zorgt voor een verzadigend gevoel en zorgt voor een goede dosis gezonde vetten, de bloemkool die erin verstopt zit zorgt voor een goede portie vezels en de havermout vult de koolhydraat voorraad weer aan. Het geheel is afgewerkt met een beetje pure chocolade, net alsof je een grote kom gesmolten bounty binnen lepelt. Hoe fantastisch lijkt dat nu niet? 

Lees meer »

Cherry baked oats

Baked oats zijn tegenwoordig all over the place en als je dit recept geprobeerd hebt zal je onmiddellijk begrijpen waarom. Deze heerlijke gebakken havermout is smeuïg, kruidig en afgewerkt met kersen en chocolade, wat wil je nog meer om je dag te starten? Ik maak ze altijd een dag op voorhand zodat ik 's ochtends gewoon mijn kommetje nog in de oven moet schuiven en mij rustig kan klaarmaken. Echt het perfecte ontbijt voor op maandag ochtenden wanneer je nog een beetje in weekend modus wil blijven hangen maar het toch vooruit moet gaan. Ik deel het recept met jullie maar al te graag. 

Lees meer »

Kurkuma porridge met gebakken sinaasappel en tijm

Porridge komt hier heel vaak op tafel. Het perfecte ontbijt als je het mij vraagt. Gezond, lekker en gemakkelijk, ideaal! Het liefst van al doe ik er een hoop kruiden bij om mijn dag met een kick start te beginnen. Gecombineerd met een beetje fruit heb je elke ochtend een compleet ander ontbijt. Meestal mix ik mijn fruit met de melk en kook ik de kruiden dan mee. Deze keer gooide ik het over een andere boeg. Ik maakte het fruit en de porridge apart en deed maar alles  bij elkaar voor het serveren. De sinaasappel werd eerst gebakken met rozemarijn en tijm terwijl de porridge stond te pruttelen met een hoop kruiden. Benieuwd welke? Lees dan snel verder! 

Lees meer »

Tofu smoothie bowl met mango

Deze smoothiebowl is perfect voor een kickassstart of the day. Een echte vitamine bom met extra veel proteine door de tofu. Deze proef je trouwens nauwelijks en geeft de smoothie een dikkere consistentie waardoor hij heel goed te lepelen is. Persoonlijk hou ik ervan om mijn smoothie te kunnen lepelen maar voor zij die niet zo traag op gang komen als mij 's ochtends kunnen hem verdunnen met een beetje extra plantjes melk om zo onmiddellijk aan de dag te beginnen. 

Lees meer »

Vegan tiramisu overnight oats

Tiramisu is een van Stan zijn favorieten desserts maar nu met het wielervoorjaar in het vooruitzicht is er niet veel ruimte voor veel desserts. Daarom ging ik opzoek naar een gezonder alternatief. Zelf ben ik een hele grote fan van desserts als ontbijt. Als je hier even rondkijkt had je dat misschien zelf al wel bedacht.  Tiramisu als ontbijt leek mij ook niet slecht dus ik dook de keuken in om de perfecte match tussen onze wensen te zoeken en die vond ik! Helemaal glutenvrij, vol met proteïnen, beperkt in suiker en natuurlijk heerlijk plantaardig. Het perfecte ontbijt als je het mij vraagt. 

Lees meer »

Baked oats met framboos en speculaaspasta

Baked oats zijn een ware trend en dat is volledig te begrijpen. Ze zijn gemakkelijk, gezond en je kan er eindeloos mee varieren. Daarom ben ik ook aan het experimenteren geslagen. Zo maakte ik deze heerlijke combinatie met framboos en speculaaspasta, een toppertje! Je kan deze perfect een dag op voorhand maken zodat je hem 's ochtends alleen nog maar in de oven moet steken. Voor de mensen met een airfryer, daarmee gaat het ook perfect! 

Lees meer »