Vegan broodje tonijnsalade

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:31

Het gebeurt zelden dat ik goede ouderwetse boterhammen eet als lunch. Simpelweg omdat eenmaal ik er aan begin ik niet meer kan stoppen. Mijn grootste probleem is echt een overdaad aan beleg keuze. Dan begin ik met een boterham met hummus en halverwege denk ik dan aan een hoe heerlijk boterhammen met pindakaas en confituur zijn om dan af te sluiten met een nostalgische choco boterham, tegenwoordig wel de vegan versie natuurlijk ;). Het is allemaal zo lekker dat ik er niet meer aan begin of ik steek een heel brood weg. Maar voor deze overheerlijke vegan tonijnsalade maak ik heel graag een uitzondering en dan wil ik het wel zo dicht mogelijk bij the real deal hebben. Lees:  een dikke laag op mijn boterham waarbij je proeft dat er mayonaise inzit zonder dat het te vettig is in je mond. 

Zo gezegd zo gedaan maakte ik mijn eigen vegan versie van tonijn salade. Super simpel, juist genoeg mayonaise en een heerlijke ziltige smaak door een velletje nori. Ja, zo gemakkelijk is het om vis te vervangen. Oordeel lekker zelf! 

Dit heb je nodig: 

- 100 gr kikkererwten 

- sap van 1/4 citroen 

- halve rode ui 

- 2 el vegan mayonaise 

- enkele kappertjes 

- peper en zout 

- 1 vel nori 

- 1 teentje look ( geperst) 

Zo maak je het: 

Giet de kikkererwten af, doe ze in een kommetje en prak met een vork fijn. Je mag gerust nog enkele brokken overhouden. Snipper de ui en doe dan alle ingrediënten, behalve het nori vel, bij de geplette kikkererwten. Roer alles onder elkaar. Verkruimel tot slot het nori vel boven de salade en roer alles nog eens goed door elkaar. Je kan deze vegan tonijnsalade zeker een week bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. 

Heel lekker op een boterham met wat sla en tomaat of op een toastje als hapje. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.