Vegan labneh met gegrilde aubergine en citroen

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:32

Labneh komt uit de Libaneese keuken en is simpelweg uitgelekte yoghurt. Super simpel, heerlijk fris en perfect voor een lichte lunch. Je kan er een dip mee maken met een beetje platbrood of je kan het zoals hier als basis voor een gerecht gebruiken. Vervang het zout eens door suiker of agavesiroop en je kan een heerlijk dessert maken op basis van labneh. 

Ik koos deze keer voor een lichte lunch die super fris smaakt door de citroen en de munt. De aubergines werden gekruid met zata'r en erna gegrild. Net zoals de citroenen trouwens! Op deze manier worden de schillen lekker zacht waardoor je de schijfjes citroen volledig met de schil kan opeten. Super lekker! Afgewerkt met een beetje munt en een kommetje couscous met gegrilde groente hebt je een heerlijke frisse lunch. De labneh kan je gemakkelijk een week bewaren in de koelkast, super handig. 

Dit heb je nodig: 

- 300 gr kokosyoghurt ongezoet 

- 2 teentjes knoflook 

- halve rode ui 

- 1 aubergine 

- 1 citroen (biologisch)

- 2 takjes munt 

- 1 tl appel azijn 

- olijfolie 

- peper en zout 

Zo maak je het: 

De labneh maak je het best een dag op voorhand. Dit doe je simpelweg door de yoghurt in een kaasdoek te leggen en hem een nacht laten uitdruppen. De dag erna heb je een heerlijke dikke yoghurt. Hier pers je dan twee teentjes look in uit en kruid je af met peper en zout.

Snijd de rode ui in ringen en leg ze in een kom met koud water, zo wordt de smaak minder scherp. Snijd de aubergines in rondjes en smeer in met olijfolie, zata'r, peper en zout. Idem voor de citroen maar dan zonder de zata'r kruiden. Gril alle schijfjes. 

In een grote kom meng je de rode ui met de gegrilde aubergines en citroenen. Doe hier nog de appel azijn bij en een lepel olijfolie, kruid af met peper en zout naar eigen smaak. 

Smeer de labneh uit over een bord en leg hier de groenten op. Werk af met een beetje munt. 

Serveer lauw en idealiter met een couscous salade. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.