Zoete aardappel toast met beleg

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:32

Ik ben zo iemand die graag van alles wat proeft. Daarom eet ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak brood als lunch. Eenmaal ik begin aan boterhammen kan ik niet stoppen omdat ik al het beleg wel geproefd moet hebben. Daarnaast maak ik er ook bijna een sport van om beleg combinaties te maken. Gewoon pindakaas op mijn boterham? Te saai, daar moet confituur bij of agavesiroop met zeezout, of banaan met kaneel. Als antwoord op deze aartsmoeilijke keuzes in mijn leven bedacht ik deze lunch. 

In plaats van boterhammen nam ik een zoete aardappel die ik in grote schijven sneed. Zo kon ik maar 1 zoete aardappel opeten in plaats van een heel brood en kon ik me helemaal uitleven met verschillende beleg combinaties. Ik grilde de stukken zodat ze lekker zacht waren en ging voor een heel uiteenlopende keuze van smeersels. Zoete aardappel gaat namelijk perfect samen met zowel hartig als zoet. Probeer het zeker zelf eens uit!

 
Dit heb je nodig; 

- 1 zoete aardappel 

- kokos yoghurt 

- plantaardige kwark 

- hummus 

- kerstomaten 

- confituur 

- verse munt 

- blokje pure chocolade 

- halve banaan 

- snuf zeezout

Zo maak je het: 

Snijdt de zoete aardappel in grote schijven en gril deze. Dit kan met een gril machine of in de oven. 

Beleg een schijf met plantaardige kwark en confituur. Op een andere kan je kokos yoghurt doen met een beetje versnipperde munt. De volgende kan je beleggen met hummus en kerstomaten. Hummus kan je kopen in de winkel of zelf maken, hier vind je een recept om hem zelf te maken: Easy peasy hummus met tomaat, Harissa hummus of Rode curry hummus met gerookte paprika en ketjap. Voor de laatste schijf ging ik voor pure chocolade met banaan en een klein beetje zeezout. 

Ik zou zeggen leef jullie uit! 

Liefs, 

Kayla 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.