Bulgur met gegrilde asperges en aardbeien

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:32

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bio boerderij in Gent. Elke week halen we een groentepakket af op een boot met zonnepanelen hier in de Gentse binnenstad. Krakend vers, helemaal biologisch, lekker lokaal. Je merkt het waarschijnlijk al, maar ik ben fan. Ik ben dan ook echt een fan van seizoensgroenten. Zo kan ik echt uitkijken naar de periode dat de eerste aardbeien uit volle grond er zullen zijn, of wanneer het rabarber seizoen aanbreekt. Fantastisch vind ik dat. Als we het hebben over Belgische seizoensproducten mogen we natuurlijk onze heerlijke asperges niet vergeten. Deze zaten afgelopen week in mijn groentenpakket en ik kon niet gelukkiger zijn. 

Ik ging er direct mee aan de slag en maakte er een heerlijke lichte lunch mee. Een lekkere bulgursalade met tofu. Samen met een beetje aardbeien en balsamico, echt een toppertje! 

Dit heb je nodig: 

- 8 grote groene asperges 

- 60 gr bulgur 

- 100 gr tofu 

- handjevol aardbeien 

- lente ui 

- balsamico siroop 

- agavesiroop 

- sap van 1 limoen 

- peper en zout 

- kardemom 

- 1 tl olijfolie 

- kokosschilfers 

Zo maak je het:

Begin met de tofu uit te persen. Dit doe je door de blok in een schone handdoek te draaien en er een grote stapel boeken op te zetten. Na minstens een halfuur is het vocht eruit en kan je de tofu in blokjes snijden. Maak vervolgens de marinade door de agavesiroop, balsamico, het limoensap, de kardemom, de kokosschilfers en het peper en zout samen te voegen. Giet dit over de tofu. Laat zo lang mogelijk staan (bij voorkeur een nacht in de koelkast). 

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en nog wat limoensap. Snijd de asperges doormidden en smeer ze in met olijfolie, peper en zout ( ik gebruikte zeezout en citroenpeper maar dit is optioneel). Gril de asperges voor 20 minuten op 160°. Ze zijn klaar wanneer ze zacht zijn en de afdruk van het rooster erin gebrand staat. 

Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze onder de bulgur. Voeg ook de lente ui en de tofu toe. Tot slot leg je er de asperges op. Werk af met balsamico siroop en kokosschilfers. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.