Vegan omelet

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:33

Mijn papa gaf me de liefde voor koken mee en hij hamerde er altijd op dat je tijd moet nemen om te koken. Geniet van het proces en je zal nog meer kunnen genieten aan tafel. Een groot verschil met mijn mama die liefst zo snel mogelijk eten op tafel zet en queen is in dingen bij elkaar gooien. Van mama leerde ik dat simpele dingen ook enorm lekker kunnen zijn en dat je af en toe gewoon eens moet proberen. Zo is mijn mama verzot op omeletten. Zo van die goed gevulde met veel groenten ertussen. Sinds ik vegan werd kon ik alleen nog maar scrambled tofu eten, iets dat ik enorm jammer vond. Daarom besloot ik om opzoek te gaan naar een recept voor een vegan omelet. Na heel wat proberen heb ik het eindelijk gevonden en ik beloof het je hij is goed! 

Dit heb je nodig

- 200 gr zijdentofu

- 100 gr rijstmeel ( je kan eventueel ook ander meel gebruiken) 

- 3 el water

- 1 el maizena 

- edelgistvlokken

- kurkuma 

- kala namak ( optioneel maar zorgt wel voor een ei smaak) 

- peper en zout 

- olijfolie 

- spinazie 

- paprikapoeder

- tomaatjes 

- balsamico 

Zo maak je het: 

In een blender mix je de tofu met het meel, de maizena, de edelgist en de kruiden. Het moet een glad geheel worden dat ongeveer zo lopend is als pannenkoekenbeslag. Als het niet lopend genoeg is kan je nog water toevoegen. 

Verhit in een pan de olijfolie tot die echt heet is. Giet dan het tofubeslag in de pan en bak op een middelhoog vuur. Maak hem niet te dik want dan is hij niet genoeg gebakken van binnen maar ook niet te dun want dan breekt hij als je hem omdraait. Wanneer de randjes bruin worden en je ziet dat het beslag in het midden ook al gebakken is kan je hem omdraaien. 

In een andere pan bak de tomaatjes met de spinazie. Kruid met wat peper, zout en paprikapoeder. 

Leg het omelet op een bord, doe er het groentenmengesel bij en werk af met balsamico. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.