Curry kool salade met rozijnen

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:33

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bioboerderij hier in Gent. Elke week haal ik nu mijn groentepakket op aan hun boot op zonnepanelen. Krakend vers, biologisch en super duurzaam. De pakketten zijn ruimschoots voldoende en er zit elke week iets anders in. Het allerleukste aan de pakketten vind ik de nieuwe groenten die ik leer kennen. Zo zat er onlangs zeekool bij en warmoes. Dingen waar ik nog nooit in mijn leven van gehoord had maar die ongelofelijk lekker bleken te zijn. Er zitten ook heel wat groenten bij die ik wel ken maar in de winkel eigenlijk nooit koop omdat ik niet zo goed weet wat ik ermee moet aanvangen, zoals witte kool of pastinaak. Nu heb ik geen keuze meer en moet ik wel op ontdekkingstocht gaan en dat vind ik helemaal niet erg! 

De witte kool salade die als basis dient voor dit gerecht kwam uit een van onze pakketjes. Zelf ben ik eigenlijk niet echt een kooleter maar ik dacht we geven het een kans. Toen bedacht ik me plots dat mijn papa vroeger tijdens BBQ's vaak een koolsalade maakte. Die vond ik altijd zo lekker dat ik besloot om hem proberen na te maken. Op basis van heel oude herinneringen en mijn eigen creativiteit ontstond deze heerlijke koolsalade. Echt een topper voor op een BBQ of als lichte lunch op een warme zomerdag. 

Dit heb je nodig: 

- Halve witte kool 

- 400 gr ongezoete plantaardige yoghurt 

- Curry kruiden 

- Kaneel 

- 1 appel 

- Handjevol walnoten 

- Handjevol rozijnen 

- Sap van een halve citroen 

- peper en zout

Zo maak je het: 

Snijd de witte kool in reepjes en doe in een kom.  Meng de yoghurt door elkaar met het citroensap, de curry kruiden en de kaneel. Snijd de appel in partjes en doe deze bij de witte kool samen met de rozijnen en de walnoten. Overgiet met de yoghurt. Kruid af met een beetje peper en zout. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.