Frisse noodles salade met tofu en komkommer

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 09:30

Noodles zijn altijd een topper maar deze zijn echt van een ander niveau. Perfect voor in de zomer door de frisse smaak van komkommer en limoen. Daarnaast kan je ze ook perfect een paar dagen op voorhand maken. Een gemakkelijke mealprep en ideaal als lunch on the go. Let's go! 

Dit heb je nodig: 

- 60 gr noodles 

- 1/2 komkommer

- 100 gr tofu 

- sap van 1 limoen 

- agavesiroop 

- koriander

- sesamzaadjes 

- sesamolie

- rijstazijn 

- chili 

- 1 teentje knoflook 

- lente ui 

- 1 cm verse gember 

-  soja saus 

- optioneel: een vel nori 

Zo maak je het: 

Begin met het marineren van de tofu. Wikkel de blok in keukenpapier en leg er een paar boeken op, zo persen we het vocht eruit. Maak vervolgens de marinade. Dit doe je door een teentje knoflook uit te persen en samen met 3 el sojasaus, 2 el agavesiroop en  1 el rijstazijn. Na een halfuur snijd je de tofu in blokjes en leg je ze in de marinade. 

Maak ondertussen de marinade voor de salade. Snijd de lente ui in ringetjes en doe hierbij 2 el sojasaus, 2 el agavesiroop, 1 el rijstazijn, het limoensap, 1 el sesamolie en een beetje chili. Snijd de koriander fijn ( gebruik niet alleen de blaadjes maar ook de steeltjes) en doe deze ook bij de marinade. Je kan bij deze marinade ook een nori vel in reepjes snijden en deze eronder doen. Persoonlijk vind ik de ziltige smaak enorm lekker maar het gerecht is ook een topper zonder. Verder schil je de komkommer in reepjes en doe je deze ook bij in de kom. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking en doe deze bij de komkommer. Tot slot doe je er de tofu bij. Werk af met nog een beetje lente ui en sesamzaadjes. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.