
De herfst roept om voedzame en smaakvolle gerechten, en onze Boerenkoolsalade met Zoete Aardappel is precies wat je nodig hebt. De perfecte wintersalade! Ideaal als lichte lunch, boordevol vitamines maar door de zoete aardappel en cashewdressing toch heerlijk verwarmend Hier is hoe je deze heerlijke boerenkoolsalade maakt:
Bereidingswijze:
-
Voorbereiding van de Boerenkool:
- Was de boerenkool grondig en doe deze in een grote kom.
- Giet een royale scheut olijfolie en citroensap over de boerenkool.
- Masseer de dressing in de bladeren voor een perfecte smaakabsorptie.
-
Bakken van Zoete Aardappel en Kikkererwten:
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel ze samen met de kikkererwten over een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikakruiden.
- Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat de aardappel zacht is en de kikkererwten krokant.
-
Bereiding van Cashewdressing:
- Kook de cashewnoten gedurende 10 minuten in kokend water.
- Doe ze vervolgens in een blender samen met een scheut citroensap, peper, zout, edelgist en een teentje knoflook.
- Mix tot een gladde en romige dressing.
-
Samenvoegen en Serveren:
- Verdeel de gebakken zoete aardappel en kikkererwten over de boerenkool.
- Giet de cashewdressing royaal over de salade.
- Werk af met fijngehakte verse peterselie en een handje pijnboompitten voor die extra knapperigheid.
Reactie plaatsen
Reacties