Lunch

Frisse noodles salade met tofu en komkommer

Noodles zijn altijd een topper maar deze zijn echt van een ander niveau. Perfect voor in de zomer door de frisse smaak van komkommer en limoen. Daarnaast kan je ze ook perfect een paar dagen op voorhand maken. Een gemakkelijke mealprep en ideaal als lunch on the go. Let's go! 

Lees meer »

Hartige courgette pannenkoeken met avocado saus

Het is weer tijd voor courgette, een van mijn favoriete groenten want je kan er ongelofelijk veel mee doen. Deze keer maakte ik er een simpele lunch mee, ideaal voor in mijn tiffin voor op het werk. De voorwaarden voor mijn werk lunch zijn dat het gemakkelijk te eten moet zijn en ook lekker moet zijn als het koud is. Daarom koos ik deze keer voor hartige pannenkoeken met courgette. Samen met een heerlijke, frisse dressing op basis van avocado had ik de perfecte lunch. 

Lees meer »

Courgetti met doperwtenpesto

Dit receptje is een van mijn favoriete zomer gerechten. Ik maakte het al voordat ik vegan werd en erna veganizde ik het gewoon. Zo zie je maar weer dat je helemaal niets moet opgeven als je overstapt naar een plantaardige levensstijl. Dit heerlijke gerechtje is super fris door de doperwten en de munt en lekker licht doordat ik de pasta vervangen heb door courgette. Je kan het perfect koud eten maar ook warm is het heel lekker. Ideaal voor een on the go lunch of een lekker bij gerechtje op een BBQ. 

Lees meer »

vegan kip curry met jackfruit

"Maar wat eet je dan op je boterham?", een vraag die ik vaak krijg. Sinds een tijdje vind je al heel wat plantaardige smeersels in de winkel maar je kan er ook een hele hoop zelf maken. Zo maakte ik deze plantaardige versie van "kip" curry. Heel gemakkelijk en je het kruiden zoals jij het graag wilt. Als vleesvervanger koos ik voor jackfruit omdat dit een ook draadige structuur heeft. 

Lees meer »

Curry kool salade met rozijnen

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bioboerderij hier in Gent. Elke week haal ik nu mijn groentepakket op aan hun boot op zonnepanelen. Krakend vers, biologisch en super duurzaam. De pakketten zijn ruimschoots voldoende en er zit elke week iets anders in. Het allerleukste aan de pakketten vind ik de nieuwe groenten die ik leer kennen. Zo zat er onlangs zeekool bij en warmoes. Dingen waar ik nog nooit in mijn leven van gehoord had maar die ongelofelijk lekker bleken te zijn. Er zitten ook heel wat groenten bij die ik wel ken maar in de winkel eigenlijk nooit koop omdat ik niet zo goed weet wat ik ermee moet aanvangen, zoals witte kool of pastinaak. Nu heb ik geen keuze meer en moet ik wel op ontdekkingstocht gaan en dat vind ik helemaal niet erg! 

Lees meer »

Vegan omelet

Mijn papa gaf me de liefde voor koken mee en hij hamerde er altijd op dat je tijd moet nemen om te koken. Geniet van het proces en je zal nog meer kunnen genieten aan tafel. Een groot verschil met mijn mama die liefst zo snel mogelijk eten op tafel zet en queen is in dingen bij elkaar gooien. Van mama leerde ik dat simpele dingen ook enorm lekker kunnen zijn en dat je af en toe gewoon eens moet proberen. Zo is mijn mama verzot op omeletten. Zo van die goed gevulde met veel groenten ertussen. Sinds ik vegan werd kon ik alleen nog maar scrambled tofu eten, iets dat ik enorm jammer vond. Daarom besloot ik om opzoek te gaan naar een recept voor een vegan omelet. Na heel wat proberen heb ik het eindelijk gevonden en ik beloof het je hij is goed! 

Lees meer »

Broodje (vegan) martino

Belegde broodjes is iets dat ik onmiddellijk associeer met mijn middelbare schoolperiode. Ik studeerde in het kunstonderwijs en zat op internaat omdat maar één school in de provincie de opleiding aanbood die ik graag wou doen. Over de middag kregen we boterhammen met confituur of hagelslag mee vanuit het internaat maar alleen als je 's ochtends niet vergat om je boterhammendoos af te geven. Je kan je wel voorstellen dat ik zeker en vast een paar keer heel per ongeluk mijn boterhammendoos vergeten was. Dan bestelde ik een belegd broodje op school en dat smaakte altijd nog 100 keer beter omdat je wist dat het anders kleffe boterhammen met confituur waren. 

Lees meer »

Bulgur met gegrilde asperges en aardbeien

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bio boerderij in Gent. Elke week halen we een groentepakket af op een boot met zonnepanelen hier in de Gentse binnenstad. Krakend vers, helemaal biologisch, lekker lokaal. Je merkt het waarschijnlijk al, maar ik ben fan. Ik ben dan ook echt een fan van seizoensgroenten. Zo kan ik echt uitkijken naar de periode dat de eerste aardbeien uit volle grond er zullen zijn, of wanneer het rabarber seizoen aanbreekt. Fantastisch vind ik dat. Als we het hebben over Belgische seizoensproducten mogen we natuurlijk onze heerlijke asperges niet vergeten. Deze zaten afgelopen week in mijn groentenpakket en ik kon niet gelukkiger zijn. 

Lees meer »

Zoete aardappel toast met beleg

Ik ben zo iemand die graag van alles wat proeft. Daarom eet ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak brood als lunch. Eenmaal ik begin aan boterhammen kan ik niet stoppen omdat ik al het beleg wel geproefd moet hebben. Daarnaast maak ik er ook bijna een sport van om beleg combinaties te maken. Gewoon pindakaas op mijn boterham? Te saai, daar moet confituur bij of agavesiroop met zeezout, of banaan met kaneel. Als antwoord op deze aartsmoeilijke keuzes in mijn leven bedacht ik deze lunch. 

Lees meer »

Vegan labneh met gegrilde aubergine en citroen

Labneh komt uit de Libaneese keuken en is simpelweg uitgelekte yoghurt. Super simpel, heerlijk fris en perfect voor een lichte lunch. Je kan er een dip mee maken met een beetje platbrood of je kan het zoals hier als basis voor een gerecht gebruiken. Vervang het zout eens door suiker of agavesiroop en je kan een heerlijk dessert maken op basis van labneh. 

Lees meer »

Hartige vegan wafels met prei

Diegene die mij al langer volgen weten ondertussen dat ik gek ben op dessert. Als het kan ik zou alleen nog maar dessert eten. Zeker dingen waarbij ik mag gaan bakken hebben al direct een streepje voor. De wondere wereld van het bakken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo gebeurd het vaak dat ik een hartige variant maak van zoet gebak. Deze keer ging ik voor wafels. Ik maakte ze niet alleen hartig maar verstopte er ook nog wat groenten in. 

Lees meer »

Vegan broodje tonijnsalade

Het gebeurt zelden dat ik goede ouderwetse boterhammen eet als lunch. Simpelweg omdat eenmaal ik er aan begin ik niet meer kan stoppen. Mijn grootste probleem is echt een overdaad aan beleg keuze. Dan begin ik met een boterham met hummus en halverwege denk ik dan aan een hoe heerlijk boterhammen met pindakaas en confituur zijn om dan af te sluiten met een nostalgische choco boterham, tegenwoordig wel de vegan versie natuurlijk ;). Het is allemaal zo lekker dat ik er niet meer aan begin of ik steek een heel brood weg. Maar voor deze overheerlijke vegan tonijnsalade maak ik heel graag een uitzondering en dan wil ik het wel zo dicht mogelijk bij the real deal hebben. Lees:  een dikke laag op mijn boterham waarbij je proeft dat er mayonaise inzit zonder dat het te vettig is in je mond. 

Lees meer »