Healthy vegan cookie dough met kikkererwten

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:47

Laten we het eens even hebben over kikkererwten. Want even eerlijk, hoe geweldig zijn die dingen?! Als veganist zijn ze een super goede eiwitbron maar ze bevatten ook nog eens een hoop vitaminen en vezels. Ze zijn super veelzijdig en ook nog eens spotgoedkoop. Wat wil je nog meer?  Nee, echt waar kikkererwten zijn de max! Ik heb altijd een paar blikken in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik altijd snel een snack maken ( kruiden die handel en in de airfryer gooien, hallo lekkere borrelnootjes) of een goed vullende curry met groenten die nog over zijn in de koelkast. Het sap uit het blik gebruik ik trouwens ook voor een hoop dingen zoals botercrème, merengue, ijs, noem maar op! Je kan ook droge kikkererwten kopen die kan je dan mixen tot meel en als glutenvrij alternatief voor bloem gebruiken in je baksel. De droge kikkererwten gebruik ik zelfs als alternatief voor bak knikkers om mijn taarten blind te bakken. Als ik zeg dat je ze echt voor van alles kan gebruiken dan bedoel ik ook echt voor van alles ;) 

Zo maakte ik deze keer iets zoets van kikkererwten. Het heeft de structuur van kikkererwten maar de smaak van cookie dough, hoe geweldig is dat? De ideale pre bed met veel proteïnen. 

Dit heb je nodig: 

- 100 gr kikkererwten uit blik 

- 3 el agavesiroop 

- vanille essence 

- 2 el plantaardige melk 

- handjevol chocolade callets

Zo maak je het: 

Giet de kikkererwten af. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een blender en mix tot een glad geheel. Hoe langer je mixt hoe zachter het geheel wordt ( wat heel erg aan te raden is). Voeg daarna de chocolade toe. Serveer koud. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.