Vegan brownies met gebakken aubergine

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:47

Iedereen weet ondertussen wel dat ik gek ben op verborgen groentjes. Ik vind het fantastisch om mensen te verassen wanneer ze vragen wat er inzitten en ze amper kunnen geloven dat er in dít écht groenten zitten. Je vind hier dan ook een heel hoop gerechten terug waarvan je nooit had gedacht dat ze erin zaten. Nu zijn deze brownies echt nog van een ander niveau. Ik heb er niet alleen aubergines in verstopt maar ik heb deze groente ook eerst gebrand. Ja inderdaad gewoon helemaal zwart geblakerd boven het vuur. Geloof het of niet maar dat is echt ongelofelijk lekker! Wanneer je de verbrande schil eraf haalt dan heb je heerlijk zacht vruchtvlees dat een licht gebrande smaak heeft, precies of het komt net van de BBQ. In combinatie met de bittere smaak van chocolade krijg je echt een heerlijke brownie! Deze is trouwens niet alleen vegan maar ook helemaal glutenvrij en beperkt in suiker. Probeer het zeker eens uit! 

Dit heb je nodig: 

- 2 aubergines 

- 2 bananen 

- 200 gr amandelmeel

-  100 gr agavesiroop ( mag ook meer als je van zoet houdt) 

- 60 gr cacaopoeder

- 80 gr kokosolie

- 125 gr notenpasta ( ik gebruikte tahin maar je kan ook perfect amandel of pinda gebruiken) 

- snufje zeezout 

- optioneel kaneel en chili kruiden 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. 

Brand de aubergines boven een vuur. Als je een gasvuur hebt dan kan je hem gewoon zo op de vlammen leggen, anders kan je een gasbrander gebruiken. De schil moet overal helemaal zwart geblakerd zijn. Laat ze dan even afkoelen. 

Smelt de kokosolie in een pannetje en mix deze met de bananen tot een glad geheel. Wanneer je de schil van de aubergines hebt verwijderd doe je het vruchtvlees bij in de blender en mix je opnieuw tot een glad geheel. 

Meng alle ingrediënten in een grote kom. Roer goed onder elkaar. Wanneer het deeg van de lepel valt ( niet loopt dan is het te vochtig, het mag geen blok zijn maar ook niet te lopend) dan is het klaar. 

Kruid af naar eigen smaak. 

Stort het mengsel in de bakvorm en bak 20-30 minuten op 180 graden. De brownies zijn klaar wanneer je met een prikker in het beslag prikt en er niets meer aan je prikker hangt. 

Laat ze afkoelen en snijd daarna in gelijke stukken. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.