
Deze pasta met vegan kaassaus is een gezonde variant op de klassieke kaassaus. Ideaal voor tijdens het voorjaar, dan worden er hier grote porties gekookt maar is comfort food altijd een beetje uit den boze. Maar juist als je iets niet mag heb je er extra veel zin in. Daarom probeer ik in die periode altijd een paar keer een gezonde variant te maken. Zo dus ook deze pasta met bloemkool kaassaus. Een stuk minder vettig, een groot volume aan groenten wat zorgt voor een verzadigd gevoel en toch een beetje een kaassmaak om de cravings te stillen. De saus maken is super simpel en je kan hem gerust een week bewaren. Je kan de saus gebruiken met pasta maar je kan er ook een gezonde versie van bv. lasagne mee maken! Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden.
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 500 ml melk ( afhankelijk van hoe dun/dik je de saus wilt)
- 2 teentjes knoflook
- edelgist
- nootmuskaat
- peper en zout
- paprikapoeder
- doperwten
- ui
- pasta
Zo maak je het:
Kook de bloemkool gaar in een grote pot met water. Wanneer de roosjes zacht zijn doe je ze in een blender samen met de melk, knoflook en de kruiden. Mix tot een glad geheel. Doe naar gelang je voorkeur een beetje extra melk erbij voor de gewenste consistentie. Snijd vervolgens de ui fijn en fruit deze in een pan. Doe hierbij de doperwtjes en bak deze kort aan. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en doe deze ook bij in de pan. Giet hierin de bloemkoolsaus en bak nog even kort aan. Klaar!
Smakelijk.
Liefs,
Kayla
Reactie plaatsen
Reacties