
Pizza wordt heel vaak als ongezond geklasseerd. Ietwat onterecht als je het mij vraagt, zeker als je hem zelf maakt is pizza niet meer dan een grote boterham met tomatensaus en groenten. Oke het deeg zelf maken is een beetje meer werk maar het is ook stukken leuker! De ideale activiteit om met kindjes te doen en perfect om de restjes in je koelkast op te werken. In deze versie heb ik broccoli in het deeg verstopt. Stan wou na de koers graag pizza eten maar midden in het seizoen kunnen we natuurlijk geen all over the top ultiem comfort food pizza serveren. Daarom koos ik voor eentje met extra groentjes zo staat er toch pizza op tafel maar wel eentje met een bom van vitamines. Als proteine bron ging ik voor tofu waar ik een vegan kaasje van maakte. Minder vet en meer eiwitten, perfect voor na de wedstrijd. Deze pizza is dus ideaal om met kindjes te maken maar ook zeker en vast ook voor sporters.
Dit heb je nodig ( voor 4 grote pizza's) :
- 1 broccoli
- 600 gr bloem
- 200 ml lauw water
- 7 gr droge gist
- 1 tl zout
- 4 el olijfolie
- tomatensaus
- groenten naar keuze
- Tofu kaas : zie recept
Zo maak je het:
Los de gist op in het lauwe water en zet dit even aan de kant. Kook de broccoli gaar en mix deze daarna fijn tot een papje, je kan hier eventueel kruiden aan toevoegen zoals peper, zout en nootmuskaat. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden, giet hierin het gistmengsel en kneed het deeg. Doe dit voor een vijftal minuten ( indien je een keukenrobot hebt is het aan te raden deze te gebruiken). Vervolgens voeg je het zout, de olie en de broccoli toe en kneed je alles nog eens. Je moet een mooie bol kunnen maken van het deeg en het mag niet meer plakken. Als het wel nog plakt doe je er een beetje extra bloem bij. Wanneer je deegbol klaar is leg je deze in een kom en bedek je deze met een vochtige handdoek. Laat het deeg rijzen voor 30 minuten in een oven op 40 graden ( met handdoek!). Wanneer het deeg verdubbeld is in grootte kan je het opdelen vier kleinere bolletjes. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste pizza dikte. Besmeer deze daarna met saus, groenten en een beetje tofu kaas. Bak de pizza voor 30 minuten op 180°. Je kan hem optioneel nog afwerken met een beetje verse kruiden en chili olie.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla
Reactie plaatsen
Reacties