Gevulde paprika met rijst en pindasaus

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 09:47

Gevulde rode paprika met rijst, gegrilde groenten en een pinda curry saus. Afgewerkt met een  blaadje platte peterselie.

Eind 2021 trok ik er 10 weken op uit met mijn rugzak voor een roadtrip door Europa. Een fantastische ervaring waar ik heel wat nieuwe landen, keukens en mensen leerde kennen. Omdat ik zo low budget mogelijk reisde koos ik altijd voor hostels, naast goedkoop zijn die ook gewoon super gezellig en is het de plaats bij uitstek om nieuwe mensen te leren kennen. Zo kwam ik in Lagos in een fantastisch hostel terecht waar er heel toevallig een hoop andere vegans verbleven. Op een hele spontane middag gingen we samen aan het koken en zo leerde ik deze onwaarschijnlijk lekkere Jamaicaanse currysaus maken. Een smaakbommetje dat je zo gemaakt hebt. Deze moet je echt geprobeerd hebben! De saus past bij in veel verschillende gerechten maar hier koos ik voor gevuld paprika. Ideaal als het snel moet gaan en perfect om op voorhand te maken.

Dit heb je nodig ( voor 2 personen): 

- 2 paprika's 

- teentje look

- 200 gr rijst 

- een zakje mexicaanse groenten 

- 3 el pindakaas

- 1 el mosterd

- 1 el agavesiroop 

- curry poeder

- kaneel 

- peper en zout 

- 4 el melk 

Zo maak je het: 

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de look en fruit deze in een pan, Bak hierbij de groenten. Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd deze doormidden. Gril ze tot ze zacht zijn in de oven, ongeveer 20 minuten op 180°. Ondertussen maak je de saus, dit doe je simpelweg door de overige ingrediënten samen te voegen. ALs je graag een lopendere saus wil doe je er nog een beetje extra melk bij. Giet de rijst af, doe deze onder de groenten en giet hierover de saus. Vul de paprika's met de rijst en werk eventueel af met een beetje verse peterselie. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.