Vegan citroen risotto met peterselie

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 17:53

Less is more sometimes. Daarom een super eenvoudig receptje voor een heerlijke risotto. Dit is echt het perfecte gerecht om mee uit te pakken zonder er al te veel werk in te moeten steken. Heel wat mensen denken trouwens dat risotto een moeilijk gerecht is maar niets is minder waar. Deze Italiaanse lekkernij is super gemakkelijk om te maken zolang je maar niet vergeet te roeren. Daarnaast kan je er ook alle kanten mee uit maar soms is het eens zalig om het gewoon basic te houden. Zo koos ik hier voor een simpele maar heerlijke combinatie van peterselie en citroen. Verfrissend, smaakvol en heel gemakkelijk. 

Dit heb je nodig: 

- 300 gr risotto rijst 

- 1 liter boullion 

- 150 ml droge witte wijn ( je kan dit ook weg laten en meer bouillon gebruiken) 

- 3 teentjes look 

- 1 ui 

- sap van 1 citroen 

- zete van 1/2 citroen 

- verse peterselie 

- enkele takjes peterselie voor de afwerking 

- peper en zout 

- edelgistvlokken 

 

Zo maak je het: 

Allereerst maak je de bouillon door 2 blokjes groentenboullion te doen in 1 liter water.  Snijd vervolgens de ui en de look fijn en fruit deze aan in een pan. Doe hierbij ook de risotto en de edelgist. Blus deze daarna met de witte wijn. Deze kan je ook perfect weglaten en vervangen door extra bouillon. Vervolgens giet je elke keer een beetje bouillon over de risotto. Wanneer al het water is opgenomen voeg je opnieuw een beetje toe tot dat al je water bij de risotto is. Doe er daarna nog het citroen sap bij, de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Werk af met een beetje zeste van citroen, een takje peterselie en eventueel een beetje rucola. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.