Rode kool met appeltjes

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 09:01

Wie mij al langer volgt weet dat ik heel graag experimenteer en zeker met groenten in de hoofdrol. Al is het soms ook zo fijn om eens een heerlijke klassieker te maken. Ze zijn tenslotte ooit tot klassieker gebombardeerd juist omdat ze zo goed zijn. Daarom geen zottigheden deze keer met rode kool maar gewoon een simpel bord. Gestoofde rode kool met appeltjes samen met gekookte patatjes en een plantaardig worstje. Ik ben helemaal fan van deze van greenway. Die hebben een hele aangename textuur en zijn heel lekker van smaak. Bij zo een klassieker drink ik ook graag een goed glas rode wijn, om het helemaal af te maken. Doet me helemaal terug denken aan weekends bij oma en opa in de winter. Toen het donker werd om 17 uur, we aan tafel moesten om 18 u zodat opa zeker op tijd was om naar het nieuws te kijken. Een bordje pure nostalgie. 

Dit heb je nodig: 

- Een halve rode kool 

- ui

- 150 ml water

- 2 el kristal suiker 

- 1 tl appel azijn 

- aardappelen naar keuze 

- plantaardige worst 

Zo maak je het: 

Snijd de ui in ringen en fruit deze in een met olie verhitte pan. Snijd daarna de rode kool fijn en doe deze bij de ui. Giet hierover het water, voeg ook het appel azijn en de suiker toe. Snijd de appels in stukjes en doe deze er ook nog bij. Laat dit vervolgens sudderen op een laag vuurtje tot dat de rode kool zacht is. 

Kook de aardappel in gezouten water tot ze gaar zijn en kook de worst in een pan met olie.

Zo simpel kan het leven zijn jongen. Geniet ervan! En vergeet de mayonaise niet ;) 

Liefs, 

Kayla 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.