Miso noodles met shimeji, spinazie en japanse tofu

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:34

De mensen die mij volgen via instagram hebben het waarschijnlijk gezien via mijn stories. Afgelopen week kocht ik via Toogoodtogo een verrassingspakket bij de proxy Delhaize. Voor zij die Toogoodtogo niet kennen. Dit is een heel interessante app om voedselverspilling tegen te gaan. Heel simpel in gebruik, je download de app op je telefoon en geeft de locatie in waar je eten wil redden, zo kan je zien wie er allemaal nog een pakketje ter beschikking heeft. Het leuke aan het platform is dat heel veel verschillende zaken mee doen, van restaurants, tot bakkers, tot winkelketens. Zo kocht ik dus afgelopen week een pakketje bij de Delhaize. Op die manier kwam ik aan een doosje shimeji champignons, iets dat ik anders niet koop omdat ik het een beetje duur vind, maar Toogoodtogo is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Zo kwalijk dus thuis met mijn doosje shimeji's en besloot ik om er een heerlijke portie noodles mee te maken samen met de japanse tofu die ik nog in de koelkast had liggen. Ik deel het receptje graag met jullie want het is super makkelijk en heel lekker. 

Dit heb je nodig: 

- 1 blokje volkoren noodles 

- 1 doosje shimeji champignons 

- 2 handen vol spinazie 

- 1 pakje Japanse tofu ( vind je in de Aziatische winkel) 

- 1 sjalot 

- 1 teentje look 

- 1 el misopasta 

- 1 el sojasaus 

- 1 tl sriracha 

- sap van een halve citroen

zo maak je het: 

Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het teentje look en de sjalot fijn en bak deze in een wokpan. Snijd de poepjes van de champignons, deze mogen bij de sjalot en de look wanneer deze beginnen te ruiken. Wanneer de champignons zacht zijn doe je er de spinazie bij. Voeg tot slot ook de tofu toe. Doe het sap van een halve citroen erbij en bak nog even aan. 

Als de noodles klaar zijn doe je het kookwater bij de groenten. Los hier de misopasta, de sojasaus en de sriracha in op. Wanneer alles opgelost is doe je er de noodles bij en laat je dit even inkoken tot dat je een dikkere saus hebt. 

Doe de noodles in een kommetje. Je kan ze afwerken met wat sesamzaadjes of cashewnoten voor een extra crunch. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.