Volkoren vegan quiche met witloof en peer

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:35

Quiche is een van Stan zijn favorieten, het staat hier dan ook regelmatig op tafel. In tegenstelling tot wat velen denken is een plantaardige versie super simpel om te maken en zit het vol met proteïnen. Voor deze versie ging ik helemaal de gezonde tour op en wisselde ik de bladerdeeg bodem voor eentje op basis van volkoren wraps. Super simpel en lekker gezond.

De vulling was deze keer oer Belgisch, witloof met peer en pijnboompitten. Vergeet zeker de balsamico niet toe te voegen, echt een meerwaarde die het gerechte helemaal afmaakt.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

- 1 blok zijden tofu

- sap van een halve citroen

- peper en zout

- tijm

- 1 teentje look

- edelgist

- 3 stronken witloof

- 3 peren

- 2 sjalotten

- balsamico siroop

- agavesiroop

- 2 volkoren wraps

- handjevol pijnboompitten

Zo maak je het:

Fruit de sjalotten in een met olijfolie verhitte pan. Snijd het witloof in reepjes en de peren in blokjes. Doe deze bij de sjalotten en laat ze even garen met het deksel op de pan. Wanneer ze zacht zijn doe je er de balsamico en de agavesiroop bij. Laat nog even verder bakken, zonder deksel, op een laag vuurtje.

Mix in een blender de tofu met het citroensap, peper, zout, het teentje look, de edelgist en de tijm. Dit moet een gladde massa worden. Giet dit bij het witloof en de peren, laat kort even meebakken.

Verwarm de oven voor op 180°. Leg de wraps in een springvorm ( ik gebruikte een van 16 cm). De vorm mag zeker niet te groot zijn want anders heb je geen hoge randen en past de vulling er niet in.

Giet tot slot de vulling in de bodem en bak de quiche 45 minuten in de oven. Het is klaar wanneer de vulling niet meer lopend is. Een beetje vocht bovenaan is normaal.

Smakelijk!

Liefs,

Kayla

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.