Vegan mac and cheese met broccoli

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 10:35

Als ik macaroni maak word ik instant terug gekatapulteerd naar mijn jeugd. Naast balletjes met krieken was dat echt een van mijn lievelingsgerechten waar ik echt van kon blijven eten. Niets beter dan heerlijke, smeuïge, licht zoute kaassaus. Als vegan vind ik dat ook nog steeds dus moest er geveganized worden. Dat vind ik altijd zo leuk, als je een gerecht met veel herinneringen plantaardig kan maken en toch dezelfde emoties kan laten overbrengen. Daar doe ik het echt voor. Voor mij is dat met deze mac & cheese zeker gelukt dus ik hoop dat jullie hem even goed vinden. 

De kaassaus is traditioneel gemaakt, dus met een roux en kaas, maar dan gewoon plantaardig. Ik gebruikte gewoon geraspte vegan kaas en dat ging heel goed! 

 

Dit heb je nodig:

- 1 sjalot 

- 1 teentje look

- halve broccoli 

- 60 gr macaroni pasta 

- 50 gr plantaardige boter 

- 4 el bloem 

- 400 ml plantaardige melk 

- 100 gr plantaardige kaas 

- nootmuskaat 

- peper en zout 

- peterselie 

Zo maak je het: 

Kook de broccoli gaar in een grote pot met water, ze zijn klaar wanner ze zacht zijn als je erin prikt. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en het teentje look. Voeg daarna de broccoli roosjes toe. 

Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.

Maak nu de roux voor de saus. Hiervoor smelt je de boter in een pannetje. Wanneer deze volledig gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door tot je een dikke pap hebt. Voeg de melk toe en klop de roux hierin los. Wanneer je een glad mengsel hebt voeg je de kaas toe. Blijf hierin roeren tot dat alles gesmolten is. Laat nog een tweetal minuten pruttelen op een laag vuurtje.

Giet de macaroni af en voeg deze toe bij de broccoli. Giet hierbij de saus en roer alles goed onder. 

Serveer met een beetje peterselie. 

Smakelijk!

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.