Vegan kip curry met rijst

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:36

Wie houdt er nu niet van kip curry met rijst? Zo een heerlijk comfort food dat ook nog eens gezond is. Voor ik overschakelde naar een plantaardige levensstijl was ik er verzot op zeker omdat mijn papa de aller lekkerste curry saus ooit maakte. Gelukkig hoef ik dit als vegan helemaal niet te missen. Ik veranderde de kip gewoon door plantaardige kipstuckjes en voor de rest kon ik nog steeds het recept van mijn papa gebruiken. Pure nostalgie. 

Het geheime ingrediënt van mijn papa zijn saus is banaan. Het maakt de curry nog zoeter dan dat je er alleen appel bij doet en het geeft het geheel ook een zachte textuur. Ik zweer het je, als je eenmaal deze saus maakt wil je nooit meer een ander. Hij is heerlijk! 

Dit heb je nodig: 

- 40 gr rijst 

- 1 banaan 

- 1 appel 

- 1 pak plantaardige kipstukjes 

- 1 blik kokosmelk 

- 1 sjalot 

- 1 teentje knoflook

- currypoeder 

- kardemom 

- kaneel 

- 1 el maizena 

- peper en zout

Zo maak je het: 

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit de sjalot in een pan samen met de knoflook. Wanneer je de sjalot ruikt doe je er de vegan kip bij. Bak alles kort aan. 

Schil de appel, snijd in kleine stukjes en bestrooi met een beetje kaneel. Doe de stukjes bij in de pan. Bak ze op een laag vuurtje tot dat ze zacht zijn. Schil dan ook de banaan en snijd deze in plakjes. Bestrooi deze met kardemom en doe ze ook bij in de pan. Laat kort even mee bakken. 

In een kommetje doe je de maizena samen de currypoeder en drie eetlepels kokosmelk uit het blik. Klop de maizena hierin los. De rest van de kokosmelk doe je in een steelpannetje. Als dit kookt doe je er de opgeloste maizena bij. Klop de saus tot ze dikker wordt en giet ze dan bij in de pan.Kruid af met peper en zout en laat nog een 20 tal minuten sudderen op een laag vuurtje. 

Serveer met de rijst en werk het geheel optioneel af met verse koriander. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.