Pink pasta met tofu saus en rode biet

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:38

De plantaardige keuken is niet alleen super veelzijdig en verassend maar ook enorm kleurrijk. Groenten en fruit geven op natuurlijke wijze leuke kleurtjes aan je gerechten die er daardoor ontzettend leuk uitzien. Een van mijn favorieten daarvoor is rode biet. Roos, rozer, roost en daar kan je nooit iets fout mee doen. Om mijn andere ingredienten te kleuren, zoals pasta, couscous of rijst kook ik deze in hetzelfde water als waarin ik mijn rode bieten gaar kookte. Nog meer roze, joepie!

Voor dit gerecht maakte ik een simpele rode biete saus op basis van tofu. Heel gemakkelijk en super gezond. Afgewerkt met een beetje spinazie en tomaatjes tover je in een handomdraai een lekkere en leuke maaltijd op tafel. 

Dit heb je nodig ( voor 4 personen): 

- 120 gram pasta 

- 3 rode bietjes

- 1 blok tofu 

- spinazie 

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- kerstomaten 

- peper en zout 

- kardemom 

- 1 tl agavesiroop 

- citroensap 

- gehakte noten 

Zo maak je het: 

Schil de rode biet en kook deze gaar. Wanneer ze zacht zijn kook je in hetzelfde water de pasta. Doe de bietjes in een blender samen met de tofu, het citroensap, de agavesiroop en de kardemom. Mix dit tot een glad geheel. Fruit de ui en de knoflook en doe hier dan de spinazie bij, kruid met peper en zout. Wanneer de spinazie geslonken is doe je er de pasta bij en giet hierover de saus. Meng alles goed onder elkaar en voeg dan de tomaatjes toe. Bak dit alles nog even aan. Werk af met een beetje gehakte noten. 

Smakelijk!

Liefs, 

Kayla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.