Pompoen curry met tofu en sinaasappel

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:38

Voor zij die het nog niet doorhadden, ik hou van pompoen, echt tot in het kwadraat. Een ongeloofelijk veelzijdige groenten die in alle vormen, maten, soorten en smaken tevoorschijn komt en zelfs dan nog kan je er zoveel kanten mee uit. Je vind hier ondertussen dan ook al redelijk wat receptjes met pompoen. Eigenlijk is het ook al niet meer echt het seizoen voor pompoenen maar ik had nog eentje in de voorraadkast liggen en die moest natuurlijk nog opgewerkt worden. Zo ontstond deze heerlijke tofu. Normaal gezien hou ik van spicy curry's maar deze is eigenlijk heel zacht van smaak door de kokosmelk en heeft een zoete ondertoon door het citroensap en de speculaaskruiden. Ik werkte de curry af met sinaasappelpoeder. Dat kan je helemaal zelf maken van de sinaasappelschillen die we hier gebruikt, een perfecte manier om zero waste te werken in de keuken. Ben je fan van geworden van het sinaasappelpoeder? Probeer dan zeker ook eens dit recept Pompoen porridge met sinaasappelschilpoeder ( ja terug met pompoen, sorry not sorry) 

Update: dit recept is bijgewerkt, het is nu nóg lekkerder!

Dit heb je nodig: 

- 1 pompoen 

- 1 blik kikkererwten 

- 2 sinaasappelen 

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook 

- blok tofu 

- 1 potje tomatenpuree 

- 1 blik kokosmelk

- stukje gember

- sinaasappelpoeder

- curry mango kruiden ( te koop bij de delhaize) 

- zout 

- koriander ( vers of gedroogd)

- speculaaskruiden 

- handjevol doperwtjes

- rijst 

Zo maak je het: 

Begin met het sinaasappelpoeder. Pers de sinaasappels uit en zet het sap aan de kant. Schraap zoveel mogelijk vruchtvlees van de schillen en droog deze dan ongeveer 3 uur op 100 graden in de oven. Wanneer ze droog zijn mix je ze in de blender fijn tot poeder. Bewaar het poeder in een afgesloten potje. 

Zet een grote pot op het vuur met een beetje olijfolie, fruit hierin 1 ui en de teentjes knoflook. Schil en snijd de pompoen in stukjes en doe deze bij in de pot. Kruid met curry kruiden, zout, koriander en speculaaskruiden. Doe een deksel op de pot en laat de pompoen zacht worden. 

Giet het blik kikkererwten af en pers het water uit de tofu. Schil een stukje gember en snijd de tofu in blokjes. Wanneer de pompoen zacht is doe je er de kikkererwten en tofu bij. Pers de gember in een knoflookpers uit boven de pot. Kruid nog een keer bij met de currykruiden, koriander en speculaaskruiden. Voeg ook het potje tomatenpuree toe en laat dan weer verder sudderen op een laag vuurtje. 

Na een half uurtje ongeveer voeg je het sinaasappelsap toe en laat dit weer een kwartiertje op een laag vuurtje staan. Doe er dan de kokosmelk bij en laat nog een uur pruttelen. 

Fruit in een pannetje een ui. Kook dan de rijst zoals aangegeven op de verpakking en doe hier dan de doperwtjes bij. 

Serveer de rijst met de curry en werk af met het sinaasappelschilpoeder. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.