Kikkererwtencurry met naan

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 10:39

Curry is ongelofelijk makkelijk om te maken en zo heerlijk vol van smaak. Ideaal ook om de koelkast leeg te maken. Zo maakte ik deze kikkererwten curry nadat ik er een hele hoop over had van zondag bakdag. Heerlijk met een beetje zelfgemaakt naanbrood. Deze laatste is trouwens helemaal niet zo moeilijk om te maken, in tegenstelling tot wat vele mensen denken. 

Dit heb je nodig: 

Voor de curry: 

- 1 blik kikkererwten 

- 1 blik tomatenblokjes

- 1 blik kokosmelk 

- 2 teentjes look

- 2 uien 

- komijn 

- peper en zout

- koriander 

- currypoeder

- paprika poeder

Voor de naan 

- 300 gr bloem 

- 7 gr gist

- 1 tl suiker

- 1 tl zout

-125 ml plantaardige melk

- 100 gr alpro go on 

Zo maak je het: 

Begin met het naan brood. Hiervoor verwarm je de melk een beetje en los je de gist erin op. Vervolgens doe je in een grote kom de droge ingredienten. Voeg de yoghurt toe en kneed het geheel, voeg dan beetje per beetje de melk toe en kneed goed door. Wanneer je een elastisch deeg hebt waarvan je een bal kan maken ben je klaar. Bedek de kom met een propere handdoek en zet voor een uurtje weg op een warme plaats. 

Maak vervolgens de curry. Fruit de ui met de teentjes look in een pan. Doe hierbij de kikkererwten en de kruiden bij. Bak eventjes aan en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Laat een paar minuten sudderen en giet er dan de kokosmelk bij. Laat de curry een paar uur sudderen op een laag vuurtje. Vergeet niet af en toe eens te roeren. Je kan hem ook de dag voordien maken en dan hoef je het niet echt op het vuur te laten staan. 

Ga vervolgens terug naar het naan brood. Wanneer je deeg gerezen is verdeel je het in gelijk bolletjes. Plet deze en vorm ze tot een ovaal. In een pan verhit je een beetje boter of olijfolie en bak je hierin de broodjes. Wanneer het brood opbolt en goudbruin kleurt is het klaar. Je kan het eventueel nog insmeren met boter en/of knoflook. 

Serveer de curry warm en eventueel met een beetje verse koriander. Vergeet het naan brood niet en vooral, geniet ervan! 

Smakelijk. 

Liefs, 

Kayla 
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.