Gratin van schorseneren en aardappel

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 19:24

Winterasperges of beter gekend als schorseneren. Niet iedereen zijn favoriet maar zeker en vast wel bij mij! Zo lekker met een roomsausje. En om eens af te wisselen maakte ik er deze keer een gratin mee. Afgewerkt met een mega zalige mosterdkost. Winterkost ten top! 

Ingrediënten:

  • 3 grote aardappelen
  • 4 schorseneren
  • 2 brikjes plantaardige room
  • 30 gram plantaardige kaas
  • Edelgist
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Walnoten
  • Verse peterselie
  • Mosterd
  • Paneermeel
  • Scheut olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van Aardappelen en Schorseneren:

    • Was en schil de schorseneren en aardappelen.
    • Snijd beide in dunne plakjes en bestrooi met zout. Laat even zweten en leg ze in laagjes in een ovenschotel.
  2. Bereiding van Roommengsel:

    • Voeg peper, zout, edelgist en nootmuskaat toe aan de plantaardige room.
    • Breng aan de kook en voeg de plantaardige kaas toe. Laat smelten en giet het mengsel over de aardappelen en schorseneren.
  3. Bereiding van Mosterdkorst:

    • Hak walnoten en peterselie fijn, meng met paneermeel.
    • Voeg 2 eetlepels mosterd en een scheut olijfolie toe. Meng goed.
    • Bedek de aardappelen en schorseneren met dit mengsel.
  4. Bakken:

    • Bak het geheel gedurende 40 minuten op 180 graden, of totdat de korst goudbruin is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.