
Deze pasta is het ideale recept voor de sporters onder ons. Een lekkere, smaakvolle en creamy saus boordevol vitamines en extra proteine door de tofu. Ook ideaal voor de kinderen want de groentjes zijn goed verstopt! En door de mooie groene kleur ziet het er nog eens leuk uit ook!
Ingrediënten:
- 60 gram pasta naar keuze
- Verse boerenkool
- 100 gram tofu
- Scheut olijfolie
- 4 tenen knoflook
- Edelgist
- Peper en zout naar smaak
- Champignons
- Ui
- Sojasaus
Bereidingswijze:
-
Kook de pasta gaar: Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
-
Bereid de Boerenkool-Tofu Saus: a. Blancheer de boerenkool gedurende 7 minuten en koel het vervolgens af in koud water om verdere garing te stoppen. b. Doe de geblancheerde boerenkool, tofu, drie tenen knoflook, edelgist, peper, zout en een scheut olijfolie in een blender. Mix tot een glad beslag ontstaat.
-
Bak de Ui en Champignons: a. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de fijngesneden ui en twee overgebleven tenen knoflook tot ze glazig zijn. b. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. c. Wanneer de champignons zacht zijn, voeg je een scheut sojasaus toe en bak je dit nog even mee.
-
Combineer en Serveer: Voeg de bereide saus toe aan de gekookte pasta en meng goed. Werk het gerecht af door de gebakken champignons bovenop te leggen.
Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties