Vegan ravioli met pompoen en salie

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 09:00

Als je op zoek bent naar een heerlijk gerecht dat comfort biedt maar toch ook nog gezond is, dan is deze vegan ravioli met pompoen en saliebotersaus precies wat je nodig hebt. Snel, gemakkelijk en het verwarmd je hele lijf. 

Ingrediënten:

  • 1 pak vegan ravioli (bijvoorbeeld het huismerk van Delhaize)
  • 200 gram gare pompoen
  • 3 eetlepels plantaardige boter
  • Handjevol walnoten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse salie

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de Vegan Ravioli

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Kook de vegan ravioli volgens de instructies op de verpakking tot ze gaar zijn.
  • Giet de ravioli af en laat deze uitlekken.

Stap 2: Maak de Saliebotersaus

  • Smelt de plantaardige boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden ui en het geperste teentje knoflook toe en fruit deze tot de ui glazig is.

Stap 3: Voeg de Noten en Salie Toe

  • Voeg de walnoten en verse salieblaadjes toe aan de pan.
  • Bak ze samen met de ui en knoflook tot de salieblaadjes knapperig beginnen te worden.

Stap 4: Pompoen en Citroensap

  • Voeg de gare pompoenblokjes toe aan de pan en roer alles goed door.
  • Knijp het sap van een halve citroen over de ingrediënten en meng dit erdoor.

Stap 5: Combineer met de Ravioli

  • Voeg de gekookte vegan ravioli toe aan de saus in de pan.
  • Roer voorzichtig zodat de ravioli gelijkmatig met de saus wordt bedekt.

Stap 6: Op Smaak Brengen

  • Breng de vegan ravioli op smaak met nootmuskaat, peper en zout naar jouw persoonlijke voorkeur.

Stap 7: Serveer en Geniet

  • Schep de vegan ravioli met pompoen en saliebotersaus op borden en garneer met extra verse salieblaadjes voor een smaakvolle finishing touch.
  • Serveer de ravioli direct en geniet van deze heerlijke, romige maaltijd.

Enjoy! 

Liefs, 

Kayla

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.