
Canneloni staat bekend om zijn romige vullingen en verleidelijke smaken. Maar vaak wordt gedacht dat dit Italiaanse gerecht niet vegan kan zijn en moeilijk te bereiden is. Niets is echter minder waar! Met dit vegan canneloni recept, waarin tofu de ster van de show is, wordt bewezen dat deze heerlijke maaltijd helemaal plantaardig kan zijn én leuk om samen met kinderen te maken is. Dus laten we aan de slag gaan met een smakelijke en gezinsvriendelijke vegan canneloni!
Ingrediënten:
- 1 knolselder
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pak canneloni buisjes
- 1 pak vegan gehakt
- 2 appels
- 200 gram tofu
- 400 ml groentenbouillon
- 50 gr plantaardige boter
- 4 el bloem
- 200 ml plantaardige melk
- Plantaardige kaas
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- Optioneel: zwart zout
- Optioneel: edelgist
Bereidingswijze:
Stap 1: Bereid de Vulling
-
Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg het vegan gehakt toe en bak het los tot het gaar is. Zet dit even opzij.
-
Schil ondertussen de knolselder en snijd deze in stukken. Kook de knolselder tot hij zacht is.
-
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Zet ze ook even opzij.
-
Wanneer de knolselder gaar is, doe je deze samen met de groentenbouillon in een blender. Mix tot het een glad mengsel is. Als je geen stukjes wilt, kun je het mengsel optioneel door een zeef halen.
-
Voeg de tofu toe aan de knolselder in de blender en mix opnieuw tot een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en optioneel edelgist. Als het mengsel te dik is, voeg dan wat bouillon of plantaardige melk toe om het glad te maken.
-
Zet het vuur weer aan en bak de appels bij het vegan gehakt. Voeg vervolgens het tofu-knolseldermengsel toe en roer kort door.
-
Vul de canneloni buisjes met het tofu-knolseldermengsel.
Stap 2: Bereid de Bechamelsaus
-
Maak een roux door de plantaardige boter te smelten en de bloem toe te voegen. Roer met een houten lepel tot je een homogene massa hebt.
-
Voeg geleidelijk de plantaardige melk toe en blijf roeren om de roux op te lossen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Optioneel kun je zwart zout en edelgist toevoegen voor extra smaak.
-
Voeg ten slotte de plantaardige kaas toe en roer tot deze is gesmolten.
Stap 3: Assembleer en Bak
-
Bedek een grote ovenschaal met de gevulde canneloni buisjes.
-
Giet de bechamelsaus gelijkmatig over de canneloni.
-
Leg een nieuwe laag gevulde canneloni op de saus.
-
Bak het geheel in de oven gedurende 35 minuten op 180 graden Celsius, tot de canneloni mooi goudbruin is.
Stap 4: Geniet van je Vegan Canneloni!
Serveer deze verrukkelijke vegan canneloni met knolselder, gehakt en appel aan je familie en vrienden want deze portie is zeker en vast groot genoeg voor een man of 6. Ideaal voor een gezellige avond!
Reactie plaatsen
Reacties