'T is koers! Ja hoor het openingsweekend is aangebroken en zo zijn we weer vertrokken voor een nieuw seizoen. Hier thuis is het voorjaar de meest drukke periode van het jaar. Stan is hooguit, alles bij elkaar opgeteld, een twee tot drietal weken thuis tot aan Parijs-Roubaix. Dat wil zeggen dat ik het lief vaker op tv zie dan in de zetel maar we hebben het er graag voor over. Want wie wordt er nu niet een klein beetje enthousiast van het wielervoorjaar? De mensen komen terug buiten, sfeer in de straten, de lente staat voor de deur en het is het perfecte excuus om languit in de zetel taartjes te eten.Want wie koers zegt, zegt taartjes. Daarom heb ik voor deze week zondag bakdag een "luie wijven" versie gemaakt van de heerlijke klassieke kersentaart. Je kan deze taart maken met verschillende soorten bodems, de ene al wat moeilijker dan de andere. Traditioneel maak je hem ook met banketbakkersroom maar die vervangen we hier door gewone pudding. Een taart die onfeilbaar is. Perfect om met de kindjes te maken, je lief te imponeren zonder het jezelf moeilijk te maken of voor als je nog snel een taart wilt voor bij de koers. Geniet ervan!