Kind -a- healthy life.

Deze blog is eigenlijk een inventaris van mijn recepten. Want ja, ik ben zo iemand die erop los experimenteert en helemaal niets opschrijft. Beetje balen soms als je eindelijk de perfecte taart hebt kunnen bakken of wanneer mensen je om een recept vragen. 

Je vindt hier een heel arsenaal aan recepten, gebaseerd op de 80/20 regel. Het merendeel van de recepten zijn gezond, maar altijd vol smaak en natuurlijk allemaal plantaardig. Het andere deel zijn treats, lekker zoet of soms juist eens goed vettig. Hier vind je vegan versies terug van Vlaamse klassiekers zoals vol-au-vent, maar ook een hele hoop gebak om mee uit te pakken. 

Kind -a- healthy life staat dus voor "kind" als in een vriendelijke levensstijl, dat ten aanzien van dieren en de planeet. "Kinda" verwijst dan weer naar de 80/20 regel.  Ik geniet enorm van gezonde voeding, want het geeft me bakken vol energie en het is elke keer weer een leuke uitdaging om een gezonde (vegan) versie van een klassiek gerecht te maken. Maar balans is belangrijk en  taart met een goede botercrème is gewoon lekker, daarom vind je hier ook een hoop niet zo gezonde maar wel even lekkere vegan recepten. 

Naast een online recepten inventaris voor mezelf hoop ik met deze blog mensen te kunnen inspireren of te helpen in hun zoektocht naar een gezondere en/of plantaardige levensstijl. 

Over mij

Ik ben Kayla, een 22 jarige studente die samen met haar vriend in Gent woont. Deze blog is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en mijn liefde voor de plantaardige keuken. Hier probeer ik jullie mee te nemen in mijn ontdekkingstocht naar een gebalanceerde en gezonde levensstijl. Maar laat ik eerst even iets meer over mezelf vertellen.

❀ Ik studeer internationale politiek aan de universiteit van Gent.

❀ Toen ik 13 jaar oud was besloot ik om vegetariër te worden en sinds 2018 eet ik volledig plantaardig.

❀ De passie voor koken zit in mijn bloed, mijn oma, opa en papa zijn kok.

❀ Ik heb een voorliefde voor Vlaamse series en films.

❀ Als ik niet in de keuken sta, ben ik meestal in de fitness terug te vinden.

❀  Voor chocolade en frietjes mag je me altijd wakker maken. 

❀ Ik reisde naar India en verloor mijn hart daar. 


Let's stay in touch 

Heb je vragen, opmerkingen of een suggestie? Aarzel niet en stuur mij zeker een berichtje!