Lunch

 

Het is weer tijd voor courgette, een van mijn favoriete groenten want je kan er ongelofelijk veel mee doen. Deze keer maakte ik er een simpele lunch mee, ideaal voor in mijn tiffin voor op het werk. De voorwaarden voor mijn werk lunch zijn dat het gemakkelijk te eten moet zijn en ook lekker moet zijn als het koud...

De plantaardige keuken is niet alleen super veelzijdig en verassend maar ook enorm kleurrijk. Groenten en fruit geven op natuurlijke wijze leuke kleurtjes aan je gerechten die er daardoor ontzettend leuk uitzien. Een van mijn favorieten daarvoor is rode biet. Roos, rozer, roost en daar kan je nooit iets fout mee doen. Om mijn andere ingredienten te...

"Maar wat eet je dan op je boterham?", een vraag die ik vaak krijg. Sinds een tijdje vind je al heel wat plantaardige smeersels in de winkel maar je kan er ook een hele hoop zelf maken. Zo maakte ik deze plantaardige versie van "kip" curry. Heel gemakkelijk en je het kruiden zoals jij het graag wilt. Als vleesvervanger...

Filodeeg is een heerlijk alternatief op bladerdeeg. Het is nog dunner, een beetje droger maar ook veel minder vet en het belangrijkste helemaal vegan ( al is heel wat bladerdeeg dat ook hoor). Ik maakte er een heerlijk taartje mee, besmeerd met een lekkere, frisse tofu vulling met munt, belegd met rode biet, appel en een beetje vegan feta....

Noodles zijn altijd een topper maar deze zijn echt van een ander niveau. Perfect voor in de zomer door de frisse smaak van komkommer en limoen. Daarnaast kan je ze ook perfect een paar dagen op voorhand maken. Een gemakkelijke mealprep en ideaal als lunch on the go. Let's go!

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bioboerderij hier in Gent. Elke week haal ik nu mijn groentepakket op aan hun boot op zonnepanelen. Krakend vers, biologisch en super duurzaam. De pakketten zijn ruimschoots voldoende en er zit elke week iets anders in. Het allerleukste aan de pakketten vind ik de nieuwe groenten die ik leer...

Vegan omelet

15-06-2021

Mijn papa gaf me de liefde voor koken mee en hij hamerde er altijd op dat je tijd moet nemen om te koken. Geniet van het proces en je zal nog meer kunnen genieten aan tafel. Een groot verschil met mijn mama die liefst zo snel mogelijk eten op tafel zet en queen is in dingen bij elkaar gooien....

Belegde broodjes is iets dat ik onmiddellijk associeer met mijn middelbare schoolperiode. Ik studeerde in het kunstonderwijs en zat op internaat omdat maar één school in de provincie de opleiding aanbood die ik graag wou doen. Over de middag kregen we boterhammen met confituur of hagelslag mee vanuit het internaat maar alleen als je 's ochtends...

Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bio boerderij in Gent. Elke week halen we een groentepakket af op een boot met zonnepanelen hier in de Gentse binnenstad. Krakend vers, helemaal biologisch, lekker lokaal. Je merkt het waarschijnlijk al, maar ik ben fan. Ik ben dan ook echt een fan van seizoensgroenten. Zo kan ik echt uitkijken...

Ik ben zo iemand die graag van alles wat proeft. Daarom eet ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak brood als lunch. Eenmaal ik begin aan boterhammen kan ik niet stoppen omdat ik al het beleg wel geproefd moet hebben. Daarnaast maak ik er ook bijna een sport van om beleg combinaties te maken. Gewoon pindakaas op mijn boterham?...

Labneh komt uit de Libaneese keuken en is simpelweg uitgelekte yoghurt. Super simpel, heerlijk fris en perfect voor een lichte lunch. Je kan er een dip mee maken met een beetje platbrood of je kan het zoals hier als basis voor een gerecht gebruiken. Vervang het zout eens door suiker of agavesiroop en je kan een heerlijk dessert maken...

Diegene die mij al langer volgen weten ondertussen dat ik gek ben op dessert. Als het kan ik zou alleen nog maar dessert eten. Zeker dingen waarbij ik mag gaan bakken hebben al direct een streepje voor. De wondere wereld van het bakken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo gebeurd het vaak dat ik een hartige variant...

Gazpacho, de perfecte soep voor op warme zomerdagen. Lekker fris, vol van smaak en heerlijk licht. Klassiek wordt hij gemaakt van tomaat maar deze versie is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan.