Zero waste curry met bananenschil en plantaardige kipstukjes

09-04-2021

Wist je dat de schillen van je bananen perfect eetbaar zijn? Zonde om ze in de vuilbak te gooien want je kan er verschillende dingen mee doen. Zo vind je op mijn instragram pagina onder meer een filmpje terug met het recept voor een "banana pulled pork burger" en bananen chips. Super eenvoudig en verassend lekker! Dus gooi ze niet meer weg maar hou ze lekker bij; Heb je er niet genoeg of geen tijd om ze onmiddellijk op te werken? Geen probleem, je kan ze gerust invriezen en later gebruiken. 

In deze curry zitten dus stukjes bananenschil verstopt, ze zorgen voor een lekkere zoete toets aan het gerecht. Verder gebruikte ik voor de verandering eens geen kokosmelk maar yoghurt! Super lekker zeker in combinatie met een naan broodje. 

Dit heb je nodig: 

- 1 ui 

- 2 teentjes look 

- 1 courgette 

- handvol spinazie 

- vegan kipstukjes 

- 2 bananenschillen 

- 400 gr plantaardige yoghurt ongezoet

- curry kruiden 

- graham masala kruiden 

- pindakruiden 

- koriander 

- peper en zout 

- optioneel een rode peper 

Zo maak je het: 

 Fruit de ui en de knoflook. Snijd ondertussen de bananenschillen in kleine stukjes. Doe deze bij in de pan samen met de kipstukjes. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze ook toe. Wanneer alles al een beetje zacht is geworden voeg je de spinazie toe. Optioneel kan je nu de rode peper toevoegen. 

Doe alle kruiden op de groenten en stoof deze aan. Wanneer alles gaar is doe je er de yoghurt bij en laat je dit een twintigtal minuten pruttelen. De curry is het aller lekkerst wanneer je hem een paar uur op voorhand maakt. 

Serveer met rijst of naan. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla