Wok met groene en Chinese kool

21-10-2020

Wok is voor mij het ideale eten na het werk of om te mealpreppen. Het is snel klaar, gezond en je kan eindeloos afwisselen met groenten en sauzen. In deze versie gebruikte ik twee verschillende soorten kool en een sausje op basis van limoen, gember en sojasaus, afgewerkt met sesamzaad. Voor mijn noedels gebruik ik altijd de volkoren variant, dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel. 

Dit heb je nodig:

- 1 blokje volkoren noedels

- 3 bladeren groene kool 

- 3 bladeren Chinese kool 

- lookpoeder

- paprikapoeder

- peper en zout

- 2 el sojasaus

- 2 el agavesiroop 

- 1 teentje look 

- 1 cm gember 

- sap van 1 limoen 

- chilipoeder

- sesamzaad 

Zo maak je het: 

Kook de noedels zoals aangeven op de verpakking. Snijd beide koolbladeren in reepjes. Bak de koolreepjes in een wokpan tot ze geslonken zijn, kruid ze met lookpoeder, peper, zout en paprikapoeder, laat daarna nog even verder bakken. 

Waneer de noedels klaar zijn, doe je die in de wokpan. Pers het teentje knoflook uit in een lookpers, schil het stukje gember en pers deze ook door de lookpers. Doe bij de look en de gember het limoensap, de agavesiroop, sojasaus en het chilipoeder. 

Doe deze saus over de noedels en wok het geheel. Werk af met sesamzaad. 

Smakelijk! 

Liefs,

Kayla